-Da, obavili smo nekoliko razgovora i dogovorili saradnju, a u narednih nekoliko dana bi trebali u Bihaću to sve i definisati. Iskreno, plan i ambicije koje imaju ljudi koji vode Jedinstvo, a na čijem čelu je gospodin Ismet Hadžimuratović, je teško odbiti, gledajući sportski motiv. Tačno je da sam čekao ishode određenih razgovora po pitanju odlaska u inostranstvo, što je sasvim realno ako se uzme u obzir moja dosadašnja karijera. Ali isto tako moram reći da mi nikada neće biti svejedno ako mi klub imena i renomea poput Jedinstva ponudi saradnju sa ozbiljnim planovima, bez obzira na trenutni rang i stanje u kome se nalazi. Jedinstvo obilježava 100 godina postojanja što se mora cijeniti i poštovati. Stanje u kome je bio klub treba hitno popraviti u svim segmentima i stogodišnjicu kluba proslaviti sa svojim navijačima na način koji je mnogo bolji nego što je to bilo u poslednjoj sezoni. Vjerujem ljudima koji vode klub i smatram da zajedno možemo mnogo – poručio je Jagodić. 
I on se dotakao kluba u kojem je ostavio veći dio života, Borca. Jagodić je ostavio veliki trag u banjalučkom klubu, prvo kao igrač, potom kao sportski direktor i trener, jer ga je vodio u četiri navrata, a upisao se zlatnim slovima u istoriju kluba jer je bio na njegovom čelu 2011. godine, kada je u Banjaluku stigla jedina titula šampiona BiH.
Na naše insistiranje ko je najveći krivac za poslednje posrtanje Borca, dobili smo odgovor i to veoma upečatljiv.
– Već sam nekoliko puta to ponovio, da tom “gospodinu” (Mile Kovačević) ne želim niti ime spomenuti, ali pošto me vučete za jezik, a u pitanju je moj Borac, moram naglasiti da je “ugledni advokat” poslao jasnu sliku koliko mu je stalo do interesa fudbala Srpske, a onda u njemu i Borca. Kako? Pa, šta to može spriječiti odgovornog čovjeka na takvoj funkciji (predsjednik FSRS, član Izvršnog odbora FSBiH), da amo već ima zaštitni mehanizam, odnosno prava veta to ne uradi u slučaju Borca. Taj isti veto potrošio je na selektora Prosinečkog, jer nije želio Kodru, ali kakve to sve ima veze sa fudbalom Srpske, pitam vas, ali  i javnost? Odogvor je samo trgovina! Sitni interesi, u kojima je Borac po ko zna koji put gubitnik. Došli smo u situaciju da imamo samo tri kluba u Premijer ligi BiH, i to veoma upitne budućnosti, uz dužno poštovanje prema svemu što rade Radnik, Krupa i Zvijezda. Kroz sve ovo ogleda se politika “uglednog advokata”, koji je po ko zna koji put izigrao interese Borca i fudbala RS, ali to mu nažalost nije prvi, a bojim se ni poslednji put –razočarano je konstatovao Vlado Jagodić.