“Udruženje navijača Crvene zvezde” ovogodišnji je pobjednik Zimske lige u malom fudbalu i za to im je, pored pehara, pripala i novčana nagrada od 7.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je ovogodišnjem pobjedniku uručio pehar, ocijenio je da je Bijeljina, organizovanjem ovog turnira, potvrdila titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu.

– Čestitam ekipi koja je bila bolja u finalu, ali pravi pobjednik ovog turnira je sport. Cilj nam je bio da okupimo što veći broj sportista i gledalaca, kako bismo promovisali zdrav način života, druženje i fer i korektnu igru – rekao je Mićić.

On je zahvalio gradskoj Boračkoj organizaciji za odličnu organizaciju Zimske lige čime je, kako je naveo, još jednom pokazala opravdanost njenog postojanja.

Gradska uprava Bijeljina obezbijedila je 10.000 KM za organizovanje turnira i obezbijedila termine za utakmice.

Mićić je naglasio da je Evropska komisija za sport sugerisala gradskim vlastima da više pažnje posvete poboljšanju uslova za rekreaciju starijih, zbog čega su izgradili i teretanu na otvorenom, rekonstruisali stazu u Gradskom parku, izgradili novu biciklističku stazu.

Predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović dodao je da je Zimska liga u malom fudbalu “Bijeljina 2020” okupila 60 ekipa, uz prisustvo velikog broja navijača tokom 10 dana takmičenja.

Drugo mjesto u kategoriji seniora osvojila je ekipa “Peđa Buha”, a treće “Peni gastro pab”, dok je u konkurenciji fudbalskih klubova prva pozicija pripala ekipi “Sloga dva” iz Gornjeg Crnjelova.

Za najboljeg golmana Zimske lige proglašen je Goran Savić, za najboljeg strijelca Mirko Marinković, a za najboljeg igrača Davor Arnautović.

Mijodrag Jakovljević