Da Radika Marić nije jedini pravosnažno osuđeni sportski radnik kome je nadležna disciplinska komisija izrekla trajnu zabranu obavljanja svih funkcija potvrđuju današnji agencijski izvještaji. Podsjetićemo Radika Marić je pod punom zaštitom Begića delegat na Premijer ligi i u Skupštni FS BiH.

Drugog Begićevog prijatelja, poznatog istražnim organima BiH sportski radnici pamte po teškom incidentu koji je blizak prijatelj Elvedina Begića izazvao kada je fizički nasrnuo na člana IO FS BIH Halepa na obilježavanju najznačanijeg događaja u istoriji BH fudbala, svečanom prijemu povodom plasmana seniorske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na SP u Brazil. Nasilje pod Begićevim krovom nije izolovan slučaj ni slučajan događaj, oni se e nastavljaju i dalje.
Opisaćemo najnoviji koji pokazuje da je Elvedin Dino Begić po svemu sudeći okružen prijateljima nasilnicima, batinašima. Kako drugačije protumačiti gostoprimstvo i čast koju je imao Mirsad Fazlinović kažnjeni trener ekipe malog futsbala Mostar SG Staklorad. Fazlinoviću je bio službeno prisutan u službenim prostorijama FS BiH na izvlačenju parova polufinala Kupa BiH u fusbalu pored toga što mu je Disciplinska komisija FS BiH prije nepun mjesec dana izrekla disciplinsku kaznu zabrane obavljanja svih funkcija u fudbalu u trajanju od dvije godine i novčanu kaznu od 500 KM. Fazlinović je kažnjen zbog fizičkog napada na Tarika Keču po okončanju utakmice 2. kola Lige za šampiona BiH u futsbalu koju je njegov tim prije nepun mjesec dana izgubio u Mostaru protiv tima Centar.
Fazlinović je iskoristio boravak u službenim prostorijama FS BiH za ponovni fizički napad na sudiju Tarika Keču. On je nakon žrijebanja parova u hodniku Fudbalskog saveza BiH sreo Keču i kako nezvanično saznajemo udario ga glavom te se potom udaljio iz zgrade FSBiH!

Podzakonskim aktima je utvrđena obaveza svih organizacionih struktura/registracionih saveza svih nivoa, od OFS/GFS/PFS/NS/FS RS, FBiH do FS RS, da imaju najmanje jednog stalno zaposlenog. Stalno zaposleni od najnižeg OFS/GFS mora znati da je zabranjen pristup u službene prostorije sportskim radnicima i licima za vrijeme trajanja vremenske zabrane obavljanja funkcije/dužnosti koja povlači i zabranu igranja i obrnuto. Mnogobrojni su primjeri grubog kršenja zakona, podzakonskih akata, statuta i propisa u mandatima Elvedina Begića. Upućeni tvrde da se Begić osjeća moćniji i od UEFA-e.

Da li je moćniji, ne znamo, ali da mu po savezu vršljaju kriminalci, jasno je valjda i njemu. A gdje vladaju kriminalci, tu fudbala nema….