Bijeljinski Radnik ovog vikenda na Gradskom stadionu je domaćin komšijama Slobodi iz Tuzle. Ekipa iz Bijeljine je bolje plasirana, jer se nalazi na  osmom mjestu sa 14 bodova, dok su Tuzlaci tri pozicije ispod sa 9 bodova.

Poslije pobijede na Vitezom od 2:0 i remija sa Krupom (1:1) na njihovom terenu raspoloženje u taboru Radnika je znatno vedrije, atmosfera u ekipi je  znatvo bolja.

-Lijepo je kad se povežu 3 utakmice bez poraza i vjerujem i u nastavak ove serije, jer nam u subotu stiže ” poljuljana” Sloboda. Želimo pobjedu kako bi pobjegli klubovima koji se bore za opstanak a priključili bi se onim koji su bliže gornjem dijelu tabele. “Liga za prvaka” nam nije prioritet, već afirmacija nekih mladih igrača koji bi narednih sezona bili glavno oslonac Radnika. Protiv Slobode ne možemo računati na povređene Damira Pecu, Dinu Beširevića, Šefika Okića, Željka Ktsmanovića i Zvonimira Blaića. I pored toga vjerujem da možemo stići do pobjede, ali komšije ni u kom slučaju ne smijemo podcjeniti – kaže trener Radnika, Mladen Žižović.
To će biti duel učenika i učitelja, jer je sadašnji trener Slobode Slavko Petrović bio i trener u Radniku kad je Mladen Žižović bio aktivni igrač.
Od  dosadašnjih 6 utakmica odigranih u Bijeljini Radnik je pobijedio 3 puta, Sloboda 2 puta a 1 susret je završen remijem.
Utakmica Radnik-Sloboda igra se u subotu u Bijeljini sa početkom  u 15 sati.
Mijodrag Jakovljević