I dok u Srbiji niču fudbalski centri kao pečurke poslije kiše, u Republici Srpskoj, samo poneki vrganj, onako više sam za sebe probije se iz gustiša. Gotovo frapantno zvuči podatak da Fudbalski savez Republike Srpske za svojih 24 godine egzistencije nije izgradio, ali ni pokušao da izgradi teren sa vještačkom podlogom, trening kamp ili bilo kakav oblik objekta koji ima veze sa fudbalom! I dalje u fudbalu zapadno od Drine prevladava mišljenje da je bolje sve to “utaliti” u dnevnice, i podijeliti između sebe, nego dati klubovima na raspolaganje.

Istina, zahvaljujući naporima pojedinaca, mjesnih zajednica i opština (ali bez i jedne marke iz FSRS) Krupa na Vrbasu, Etno Selo Stanišići, BanjaVrućica, te na banjalučkom “Predgrađu”, a odnedavno i na pomoćnom terenu Gradskog stadiona mogu da se pohvale uslovima sličnim onim u Srbiji.

Sramno zvući i podatak da rukovodstvo FSRS zamjera FS Srbije svrstavanje na nečiju stranu u izbornoj trci, a ta ista Srbija “šiša” Republiku Srpsku u svemu. Poslednji u nizu građevina koje neće odnijeti sa sobom u Srbiji niklo je u Čačku, na ponos Šumadije i Srbije.

Pogledajte fotografije, pa se svi zajedno zapitajmo gdje su nam Gradiška, Prijedor, Bijeljina, Trebinje, Zvornik, Doboj, Istočno Sarajevo….