Od Fudbalskog saveza Republike Srpske klubovi za 26 godina nisu dobili gotovo ništa, ili mrvice koje su im izašle na nos! I dok operativci iz Banjaluke obilaze Donji Šepak da “namole” Napredak da nastavi takmičenje u eliti Srpske, s druge strane Drine kapitalnim projektima oživljavaju i one najmanje sredine! Uostalom, pogledajte kako to izgleda u režiji FS Srbija, pa onda se “prebacite” na teren FSRS i uporedite ono što nije za poređenje….

Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije zadovoljno rezultatima Fudbalskog saveza Srbije zajedno u novim projektima od kapitalnog značaja za srpski fudbal

Ono što je bilo predizborno obećanje predsjednika Slaviše Kokeze, sada traje u kontinuitetu blizu dve godine, a u tom periodu više od hiljadu klubova širom Srbije može da se pohvali opremom dobijenom od Fudbalskog saveza Srbije. Značaj i efekat ove akcije prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije i ministar Vanja Udovičić koji su pružili pomoć i podršku ovom, ali i mnogim drugim vrednim projektima Fudbalskog saveza Srbije.
A svečano je bilo u Mladenovcu gde su klubovi iz ovog regiona dobili vrijednu opremu iz ruku ministra Vanje Udovočića, odnosno Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara FSS i Ilije Petkovića, legende srpskog fudbala, nekada sjajnog igrača, a zatim uspješnog trenera i selektora.
-Nastavili smo sa akcijom podjele opreme onima kojima je najpotrebnija, a posebnu zahvalnost želim da izarazim zbog prisustva ministra Vanje Udovičića. Vlada Srbije i njeno resorno ministarstvo na čijem čelu se nalazi Vanja Udovičić prepoznali su rezultate Fudbalskog saveza Srbije u prethodnom periodu i uključili se u realizaciju mnogih projekata od kapitalnog značaja za razvoj fudbala u Srbiji. Samo jedan od tih projekata je i nastavak ulaganja u terene sa veštačkom travom, a veoma brzo širom Srbije biće otvoreno pet novih terena – rekao je Jovan Šurbatović.


Ministar Vanja Udovičić nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Fudbalskog saveza Srbije u minuloj godini.
-Raduju me energija, vizija i rezultati Fudbalskog saveza, naravno i naša saradnja sa Savezom, kao i ova akcija koja ima za cilj da se stvore uslovi da svi fudbalski klubovi u Srbiji imaju optimalne uslove za rad, a time i da budu baza za stvaranje novih velikih fudbalskih legendi. Uspesi srpskog fudbala, kako klupskog tako i reprezentativnog, predstavljaju ogromnu motivaciju i podstrek, ali ono što je namera svih u sistemu, a što se ovakvim akcijama postiže, jeste da naš fudbal konstantno i ubuduće bude deo evropske i svjetske fudbalske elite – istakao je Vanja Udovičić.

Klubovi sa teritorije Fudbalskog saveza opštine Mladenovac koji su  dobili vrijednu opremu su: OFK Mladenovac, Selo Mladenovac, Kovačevac, Velika Krsna, Šumadija 1962, Kosmajac, Radnički PDM, Rabrovac, Sloga (Granice), Vlaška 1950, Omladinac (Rajkovac), Šepšin, Napredak (Međulužje), Markovac, OFK Student, Borac (Amerić) i OFK Dedinje.