Fudbalski klub Semberija iz Popova se ubraja među najstarije i najuspiješnije na području bijeljinske opštine. Ovde su ponkli i stasali mnogi fudbaleri koji su proslavili semberski  fudbal.
U jesenjoj polusezoni Područne lige Republike Srpske grupa Semberija, postigli su dobre rezultate plasiravši se na 6. mjesto sa 19 osvojenih bodova uz bilans;  6 pobijeda i isto toliko poraza i jedan remi uz gol razliku 21:20. Ovo je i veliki napredak u odnosu na proteklu sezonu  kad je obezbijeđen opstanak.
– Svakako da smo zadovoljni plasmanom, mada uvijek može biti bolje. U ljetnoj pauzi smo se pojačali i to se pokazalo kao dobar potez. Naš sastav je spoj mladosti i iskustva. Atmosfera u klubu je dobra, drugarstvo za primjer. Svi igrači su zaslužni za dobre rezultate. Sa svim  protivnicima imamo fer i korektvnu saradnju. Vjerujem da ćemo ovaj trend  nastaviti i na proljeće kao i na poboljšanje plasmana – kaže trener Dejan Milošević.
Jedan od najstarijih i najiskunijih igrača je golman Milan Marjanović koji se ubraja i u najpouzdanije golmane u ovoj ligi.
– Uprava je načinila dobar potez angažovanjem pojačanja. Ne želimo nikad više da se borimo za opstanak. I ja dijelim mišljenje našeg trenera da će proljeće biti uspešnije, a time i plasman bolji – rekao je Milan.
                                                                             Mijodrag Jakovljević