Pomalo neočekivano fudbaleri Budućnosti iz Pilice postali su jesenji šampioni Druge lige Republike Srpske, grupa istok, a za to im je bilo potrebno da u prvih 15 kola ostvare deset pobjeda i pet poraza i sa dva boda prednosti u odnosu Glasinac 2011 iz Sokoca prvi prođu kroz cilj.

Tokom cijele polusezone izabranici Dalibora Krezovića bili su u samom vrhu tabele i zato nikog ne treba da čudi možda i najveći uspjeh kluba, koji će početkom naredne godine proslaviti pola vijeka postojanja. Selo koje se nalazi između Bijeljine i Zvornika i koje ima 570 domaćinstava živi za fudbal, ali ove jeseni njihovi simpatizeri zbog virusa korona nisu mogli da budu uz svoje ljubimce.

– Klub je osnovan 1971. godine i već  osvajanjem jesenje titulu postigli smo najveći uspjeh u istoriji. Nismo opterećeni prvim mjestom, a naša želja je i da na proljeće da pružamo što bolje partije, pa šta bude – naglasio je predsjednik kluba Obren Marković, koji je zajedno sa potpredsjednikom Milanom Lazarevićem i sekretarom Vojislavom Markovićem umnogome zaslužan za rezultate Piličana.

Kao i većina klubova u ovom rangu takmičenja, klub je amaterski, igrači praktično igraju bez nadoknade i uglavnom sva njihova primanja se svode na troškove prevoza.

– U našem mjestu ima veliki broj zaljubljenika u fudbal, a uz nas su i lokalni privrednici: Dragan Milovanović, Goran Ristić, Duško Ristić, Stevo Lazarević, Mladen Jovanović, Goran Ivanić, Milan Lukić… koji nam pomažu kad god je to potrebno. Veliku zahvalnost dugujemo i gradu Zvorniku, sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem na čelu. Rezultatima koje smo postigli ove jeseni bar smo im se malo odužili – dodao je Marković.

Iskusni igrač Dalibor Krezović, koji je nastupao za čak četiri premijerligaška kluba – Leotar, Mladost iz Velike Obarske, Rudar Prijedor i zvorničku Drinu, ujedno je i trener.

– Ono što sve nas raduje je činjenica da je od 21 igrača čak 11 iz Pilice, a ostali imaju dosta iskustva na premijerligaškim i prvoligaškim terenima. Tu su nekadašnji igrači Drine Vlado Ivanović i Ivan Lazarević, Duško Marković je igrao za Loznicu, naš najbolji strijelac sa osam golova Dragan Vasiljević za Drinu i Napredak iz Donjeg Šepka, Aleksandar Ristanović za Mačvu i Loznicu. Iskusni čuvar mreže Slobodan Radić branio je za Drinu i Vlasenicu, a kapiten je domaći fudbaler Rade Lukić. Svi smo skladna družina i zato ne treba da čude naši dobri rezultati. Pokušaćemo da budemo na ovom nivou i na proljeće, a što je najvažnije, nismo opterećeni rezultatima – rekao je Krezović.

Infrastruktura

Prema riječima predsjednika kluba Obrena Markovića, Budućnost ispunjava sve uslove za nastup i u višem rangu, odnosno Prvoj ligi Republike Srpske.

– Stadion je napravljen prije nekoliko godina i za sada imamo 360 stolica, a planiramo da ih postavimo još 300. Što se tiče svlačionica i ostalih prostorija, sve je nedavno izgrađeno, a imamo i sve mlađe selekcije koje se redovno takmiče – istakao je Marković.

“Glas Srpske”