Iza Fudbalskog kluba Omarska, debitanta u Prvoj ligi Republike Srpske, je izuzetno uspješna polusezona u kojoj su ostvarili visoko šesto mjesto. „Zavjesa“ na prvi dio sezone „spuštena je“ druženjem fudbalera i sportskih radnika, i uručenjem zahvalnica sponzorima i prijateljima koji su dali nesebičan doprinos u ostvarenju najvećeg uspjeha u istoriji Fudbalskog kluba iz Omarske.

Iza Fudbalskog kluba Omarska je polusezona za pamćenje. Debitant u prvoligaškom fudbalskom karavanu ostavio je odličan utisak, i prema ocjenama mnogih, predstavljao apsolutno iznenađenje i „osvježenje“ u najjačoj fudbalskoj ligi Republike Srpske. Osim dobrih igara, zahvaljujući kojima su pobrali simpatije širom Srpske, nastupe Fudbalskog kluba Omarska pratio je i najveći broj navijača u ligi, naročito na domaćim utakmicama.

Iako su vjerovali u kvalitet koji posjeduju, oslanjajući se prevashodno na fudbalere „ponikle“ u sopstvenoj školi, kontinuitet odličnih igara koje su pružili u Prvoj ligi Srpske, iznenadio je i rukovodstvo Fudbalskog kluba Omarska. Visoko 6. mjesto u prvom dijelu debitantske sezone, rezultat je koji su mnogi priželjkivali, ali rijetki očekivali.

– Protekla sezona za nas je bila i više nego uspješna. Nije bilo lako biti prvi u Drugoj ligi, a potom se plasirati među 16 najboljih klubova Republike Srpske. Pogotovo na polusezoni kad vidimo od tih 16 da smo mi zauzeli visoko šesto mjesto. Ovom prilikom ja se naročito zahvaljujem svom stručnom štabu i fudbalerima koji su to odradili – istakao je Svetozar Krecelj, predsjednik Omarske.

Svjesni su u Omarskoj da najveće zasluge za uspjeh idu upravo fudbalerima i stručnom štabu, međutim, ne smije se zanemariti ni svesrdna pomoć brojnih prijatelja i sponzora koji su dali nesebičan doprinos u ostvarenju najvećeg uspjeha u istoriji ovog kluba. Zbog toga, u Fudbalskom klubu Omarska organizovali su druženje uz dodjelu plaketa svima onima koji su u prethodnom periodu pomogli njihov rad.

– Pozvali smo svoje simpatizere, a posebno ljude koji su nam pomogli sa svojim subvencijama i svačim drugim, naročito ljude iz rudnika i opštine, bez kojih ne bismo mogli ništa uraditi, tu su stari i novi fudbaleri, prijatelji, da se zajedno počastimo ispričamo, evociramo uspomene – dodao je Krecelj.

Fudbalski klub Omarska jedan je od najuspješnijih fudbalskih klubova s područja grada Prijedora, i kao takav zaslužuje svaku vrstu finansijske i svake druge podrške od grada. Tako je bilo i do sada, a tako će biti i u buduće, poručila je načelnica za društvene djelatnosti grada Prijedora, Monja Kasalović.

– Sport je izuzetno bitan za grad Prijedor, svake godine sve više i više sredstava ulažemo. Svjesni smo toga da to nisu dovoljna sredstva, međutim, nastojaćemo i budućim budžetom da povećamo ovu budžetsku stavku kako za redovna tako i za vanredna finansiranja – naglasila je Kasalovićeva.

Fudbalski klub Omarska nedavno je posjetio i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, koji je obećao da će ovaj sportski kolektiv naredne godine dobiti pomoćni teren sa vještačkom travom, što će uveliko olakšati rad kluba. U Omarskoj se već spremaju i za novu polusezonu, a od 1. decembra u prodaji će biti i godišnje ulaznice za njihove nastupe na domaćem terenu. Prošle godine godišnje ulaznice rasprodate su u rekordnom roku. Ne sumnjamo da će tako biti i ove godine.