Eksedicija Fudbalskog kluba Krupa u nedjelju u ranim jutarnjim časovima krenula je na 15-odnevne pripreme u Ohrid. Put Makedonije kenulo je ukupno 38 članov (26 igrača), a dolazak na prelijepo jezero i Hotel “Belvedere” očekuje se u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima. Predviđeno je noćenje u u Predejanima (između Leskovca i Niša).

Krupa pred Ohrid 1   Krupa pred Ohrid 4

Igračima se pred sam put obratio i predsjednik Upravnog odbora Draško Ilić.

Predstavljajte nas na pravi način. Budite ponosni na grb kluba koji nosite, spremite se najbolje, u što uopšte ne sumnjam, i onda ponovo na proljeće da budemo bar približno dobri kao jesenas. Uprava kluba obezbijedila vam je sve uslove, sada je na vama da to opravdate svojim odnosom i ponašanjem to povjerenje – poručio je Draško Ilić.

Pred Ohrid 2

Od novih imena u autobusu će se naći (priključuje se u Beogradu) crnogorski internacionalac Nemanja Kartal (22), a očekuje se još nekoliko igrača koji će u toku samih priprema priključiti se ekipi.

Krupa je sa pripremama startovala 11. januara, a dan pred polazak u Makedoniju odigrala je i prvu kontrolnu utakmicu, gdje je savladan Rudar Prijedor (4:0). Za vrijeme boravka u Makedoniji odigraće se još pet utakmica, četiri u Ohridu (Pobeda Prilep 1. februara, Škupi Skoplje 5. februara, Renova Tetovo 7. februara, Spartak Subotica 9. februara), te u povratku kući još jednu u Skoplju, a rival je Rabotnički, 11. februara.

Na Ohrid idemo prije svega da fizički napunimo baterije, ali naravno da ćemo posebnu pažnju posvetiti i taktičko – tehničkim stvarima. Igramo sa dosta dobrim ekipama, ali rezultat nam neće biti u prvom planu, jer priliku će dobiti svi igrači koji su i pošli na pripreme.

Krupa pred Ohrid 3

Siguran sam da ovo neće biti turističko putovanje, već pripreme na kojima će sv prštati od rada, jer sada se kupuje mjesto prvotimca – poručio je Slobodan Starčević, Šef Stručnog štaba FK Krupa.