Tamo gdje im je i mjesto, po svemu sudeći, od ljeta biće ponovo! Fudbalski klub Ljubić, čini se, da staje nikada na zdravije noge, a sada je možda napravljen i taj iskorak, koji bi klub iz Prnjavora “gurnuo” u elitu Srpske. Predsjednik kluba Zoran Deket, za naš portal elaborirao je put ovog kluba u poslednjih nekoliko godina….

– Naša priča počela je u januaru 2017. godine. Prije nego što smo počeli pisati stranice ove priče, zatekli smo stanje koje je klub dovelo na margine opstanka. Blokiran račun, dugovanja, neuslovne klupske prostorije, loše stanje terena, omladinski pogon sa tridesetak polaznika, kratki je opis stanja u kojem se klub nalazio – započeo je priču Deket, pa nastavio:

– Upustili smo se tad, po mnogim u nemoguću misiju, ali smo idejama i zacrtanim ciljevima vjerovali da je povratak kluba na staze uspjeha itekako moguća misija. Krenulo se korak po korak, rekonstrukcija klupskih prostorija, odblokiran račun, vraćanje dugova, edukacija i licenciranje trenera, omasovljavanje škole fudbala, sanacija terena.

Uporedo sa tim, dešavale su se i nove stvari. Pomoćni teren obasjli su reflektori, “nikla” je nova ograda, stavljen je u funkciju sistem za navodnjavanje na oba terena. Za klub se čulo i po organizaciji Međunarodnog omladinskog turnira “Siniša Peulić”, koji je masovnošću, organizovanošću,kvalitetom, pobrao simpatije sportske javnosti, već u svom prvom izdanju. Ono što je još važnije, jeste njegova tradicija, koja se, počevši od 2017.godine, njeguje svakog septembra u Prnjavoru – naglašava Deket.

Umivene i sređene klupske prostorije FK Ljubić

Uz to, napominje Deket, da se u Prnjavoru gradi moderan Sportski centar. Klub je u sadejstvu sa Opštinom Prnjavor uspio u namjeri da “FIFA gol projekat”, čija izgradnja počinje uskoro, stigne u Prnjavor.

Klub je imao tu čast da 2018. godine bude domaćin finalne utakmice Kupa Republike Srpske za žene. Kakva je bila organicija, najbolje svjedoče pozitivni utisci svih prisutnih na utakmice, koje su ponijeli sa sobom, a o kojima su pričali u superlativu.

Pozitivne promjene u klubu počeli su pratiti i rezultati takmičarskih selekcija. Seniori su iz sezone u sezonu pokazivali sve bolje rezultate. Dva četvrta mjesta zadnje dvije sezone u ligaškom takmičenju, polufinale Kupa Republike Srpske, osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine. Zapažene rezultate ostvarivale su i omladinske selekcije – nastavio je Deket, pa se osvrnuo i na prekinuti šampionat:

– Upravo ovosezonsko četvrto mjesto, uz činjenicu da se Prva liga proširuje na 16 klubova, dovelo je do toga da na našu adresu stigne poziv Fudbalskog saveza za učešćem u Prvoj ligi od naredne sezone. Cijeneći naše rezultate u prethodne tri godine, cijeneći naša ulaganja u infrastrukturu i omladinski pogon, Savez nije imao dilemu da se upravo naš klub treba naći u eliti.

Ljubić danas ima uslovne klupske prostorije, transparentno poslovanje, terene u dobrom stanju, oko 150 polaznika škole fudbala, sve to predstavlja dobre temelje, da budemo stabilan prvoligaš, stoga nismo imali dilemu prilikom našeg izjašnjenja. Rekli smo DA Prvoj ligi!Upravo je ona i bila jedan od ciljeva na početku ove naše priče.

Konačnu odluku o samom sastavu lige donijeće Izvršni odbor Saveza. Do tad, mi nastavljamo našim tempom, te vjerujemo da će od avgusta naše stranice biti pisane prvoligaškim pričama. Vrijeme je, a i zaslužili smo, tako bar kažu, a i mi se slažemo – zaključio je idejni tvorac današnjeg modernog Ljubića Zoran Deket.

Tomaš: Ljubić ima podršku Prnjavora

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš veliki je fan gradskog mezimčeta, i tu se podrška ne dovodi u pitanje

– Ljubić na čelu sa ovom upravom i predsjednikom Zoranom Deketom ima punu podršku lokalne zajednice i ostvarili su odlične rezultate po svim osnovama. Od infrastrukture, omladinskog pogona i rezultata prve ekipe te se nadamo da ce od jeseni Ljubić biti član našeg najelitnijeg takmičenja u Republici Srpskoj. Takođe će u Prnjavoru početi da se gradi sportski centar FSRS koji će služiti svim sportistima Prnjavora i Republike Srpske .