Sembersko selo Brodac bilo je u znaku fudbala jer je domaći klub Jedinstvo član Druge lige RS obilježio vrijedan jubilej 90 godina postojanja i uspješnog rada i djelovanja!

Jubilej je obilježen nizom manifestacija. Prvog dana su odigrani susreti mlađih kategorija pioniri i kadeti kao i utakmice ženskohg fudbala. Drugi dan su obilježili veterani. Nastupale su ekipa iz Niša, Burse, Stare Zagore, Crvena zvezde iz Beograda kao i veterani iz Semberije.

Predstavnici svih delegacija su bili gosti kod gradonačelnika Ljubiše Petrovića, a održana je i Akademija  na kojoj su dodeljena priznanja svima koji su dali veliki doprinos razvoju fudbala.

Ovde su ponikli i stasali mnogi fudbaleri koji su proslavili semberski  fudbal, a dug bi bio spisak kad bi smo nabrajali njihova imena. Ipak moraju se spomenuti imena Steve i Jove Šarića, Mile Vujića, Dragana Đurđevića, Boška i Milenka Popovića, Svetislava Vujića, Miloša Pantića, Slaviše  i Ljube Adamovića, te Bojana Makarića, braće Jovanović, Milorada Sofrenića, Slaviše Vujića, Taše Krsmanovića i još nekih.

– Želimo da budemo stabilan drugoligaš, a u dogledno vrijeme možda budemo i prvoligaši. Atmosfera u klubu je dobra i radna što je i najbitnije. Nadamo se da će i nove generacije njegovati tradiciju i čuvati uspomene na istoriju kluba – kaže Duško Tojić, presednik FK Jedinstva.                                                       

Mijodrag Jakovljević