U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, danas je na Gradskom stadionu počela izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom čija vrijednost iznosi oko 460.000 KM.Fudbalski savez BiH će za i​z​gradnju terena obezbijediti finansijska sredstva u iznosu od 260.000 KM putem UEFA, dok će iz gradske kase biti izdvojeno 200.000 KM.

– Prije nekoliko godina počeli smo postepenu izgr​a​dnju kompleksa koji podrazumijeva više sportskih terena zajedno sa Gradskim stadionom. Na glavnom i pomoćnom terenu smo uradili drenažu, a od Fudbalskog saveza BiH smo dobili vještačku travu za glavni teren. Grad je iz kreditnih sredstava fina​n​sirao izgradnju reflektora, čija vrijednost je iznosila 900.000 KM, dok su sijalice, u vrijednosti oko 300.000 KM, donacija FSBiH – podsjetio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, nakon obilaska radova. On je istakao da je cilj Gradske uprave izgradnja još dva pomoćna terena i istočne tribine sa savremenim svlačionicama na Gradskom stadionu.

– Ove projekte namjeravamo da kandidujemo kod FSBiH i Evropske kuće fudbala, kako bi fina​n​sijski podržali njihovu realizaciju. Izgradnjom istočne tribine sa svlačionicama, Bijeljina će dobiti evropski st​a​dion koji ispunjava uslove za igranje međunarodnih utakmica. Time ćemo kompletirati izgradnju stadiona koji će imati poseban dio za domaće i gostujuće navijače – pojasnio je Mićić.

Sa nešto više od dva miliona KM budžetskih sredstava godišnje, Bijeljina je grad koji procentualno najviše u BiH izdvaja za sport.

– Mi smo se opredijelili da pomognemo mladim ljudima kako bi imali uslove da se bave sportom i zbog toga svaki sportski klub iz budžeta dobije od 1.000 do 350.000 KM, koliko dobija FK Radnik – istakao je Mićić.Plan izgradnje terena sa veštačkom podlogom je 60 dana.

“Sport Bijeljina”