Ekipa mladih fudbalera iz Drvara napadnuta je fizički i verbalno na turniru u malom fudbalu u Bihaću, a napadači su im psovali “srpsku i četničku majku”, rečeno je u drvarskom Fudbalskom klubu Borac, u kojem napominju da je ovaj napad na srpsku djecu incident velikih razmjera.

– Pored fizičkog napada na jednog maloljetnog fudbalera, kojem je nanesena lakša fizička povreda ispod oka, ekipa je i verbalno napadnuta na najvulgarniji način, odnosno psovana im je srpska i četnička majka – navode iz ovog sportskog kolektiva.

Drvarski Borac, kao i roditelji, traže hitnu reakciju nadležnih kako bi ovaj događaj bio razriješen i da se nikada više ne ponovi.

– Ovaj događaj ne smije biti zataškan. Drvar i Bihać su uvijek imali dobre odnose, ali ovaj slučaj nas je zaprepastio – istakli su iz Borca.

U ovom sportskom kolektivu su napomenuli da je tragično što su drvarske mlade sportiste, koji imaju od 14 do 18 godina, napale osobe starije od 30 godina.

– Neshvatljivo je da se u sportu šire mržnja i nacionalizam – poručili su iz Borca povodom sinoćnjeg incidenta, o kojem je obaviještena i policija u Bihaću.