Delegacija FS BiH u sastavu Elmir Pilav, VAR projekt menadžer, Tarik Kečo, koordinator za sudije, Robert Zrilić, potpredsjednik Komiteta za sudije i Ognjen Valjić, instruktor suđenja i generalni sekretar FSRS boravila je u Beogradu na sastanku sa predstavnicima FS Srbije i Arena Sport TV, u vezi sa uvođenjem VAR sistema u domaće takmčenje.

Predsjednik Komisije za sudije FSS Milan Karadžić i sekretar za sudije Igor Radojčić prezentovali su isklustva Fudbalskog saveza Srbije sa uvođenjem VAR sistema, te izazove sa kojim su se susretali, a koji će biti od koristi pri implementaciji ovog sistema u m:tel Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U prethodnom periodu su već održani slični sastanci i sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog Saveza koji će biti od velike pomoći kod donošenja odgovarajućih odluka.

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković je ranije istakao kako je uvođenje VAR sistema jedan od prioritetnih zadataka za naš Savez, te se intenzivno radi na aktivnostima njegovog uvođenja u elitno bh. fudbalsko takmičenje.