Majka maloljetnog fudbalera iz Drvara, koji je napadnut krajem decembra u Bihaću, izjavila je da je tek prije dva dana pozvana na razgovor u vezi sa ovim slučajem u policiju u Bihaću, gdje je imala priliku da pogleda snimak kamera na kojem se vidi kako je jedan čovjek udario njenog sina.
Žena čiji su inicijali S.R, koja je željela da ostane anonimna, istakla je da će se, prema navodima bihaćke policije, ovaj slučaj naći i pred sudom.

-Voljela bih znati šta će na ovaj slučaj, ali i na dokaz da je riječ o fizičkom napadu na maloljetnika, reći federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji tvrdi da nije bilo napada – navela je S.R, dodajući da zamjera policiji što nije reagovala na vrijeme.

U Fudbalskom klubu Borac Drvar rekli su da još niko od istitucija Bihaća i Unsko-sanskog kantona nije uputio izvinjenje Drvaru, fudbalerima i njihovim porodicama, kao ni ovom klubu.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak rekao je ranije da “nije bilo fizičkog sukoba”, te osudio incident, dok je portparol Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je u toku policijska istraga o napadu na fudbalere iz Drvara u Bihaću.

Ekipa mladih fudbalera iz Drvara napadnuta je 27. decembra fizički i verbalno na turniru u malom fudbalu u Bihaću, a napadači su im psovali “srpsku i četničku majku”.