Nakon što je ekipa Širokog Brijega osvojila Kup BiH postalo je jasno da četvrto mjesto u igi za prvaka ipak neće donijeti izlazak u Evropu. Tom mjestu nadali su se današnji rivali, Sloboda i Krupa, pa će meč u Tuzli biti samo revijalnog karaktera. Ali, i utakmice za prestiž znaju da budu i te kako kvalitetne i uzbudljive, a upravo jednoj takvoj se nadaju u Krupi na Vrbasu.

– Sada nam je skinuto svojevrsno breme i taj izazov zvani Evropa, tako da potpuno rasterećeni idemo da odigramo još ove dvije utakmice. Ipak, šteta je zbog ovakvog raspleta situacije jer bi bilo krajnje interesantno i neizvjesno u posljednja dva kola. Naravno, sve čestitke Širokom na osvajanju Kupa – istakao je strateg Krupe, Slobodan Starčević.

Kako sam tvrdi, utakmica sa Slobodom ipak neće biti lišena draži jer se sigurno može očekivati da će Tuzlaci željeti da se na terenu iskupe za posljednji ubjedljiv poraz (0:3),

– Bez obzira na sve, mi smo zacrtali kao cilj da pokušamo i, ako nam se ukaže prilika, izborimo to četvrto mjesto, iako ono sada ne donosi Evropu. Zato želimo da u Tuzli nastavimo sa serijom dobrih igara i eventualnim trijumfom priđemo na korak ostvarenju tog cilja. Sada vjerovatno i Sloboda ima isti motiv, tako da očekujem jednu otvorenu i za gledaoce krajnje interesantnu utakmicu. Siguran sam i da će Tuzlaci željeti da nam se revanširaju za visok poraz od prije samo nešto malo više od mjesec dana, to je njihovo pravo, a na nama je da im ne dozvolimo tako nešto – pojasnio je Starčević.

Inače, čelnici Slobode donijeli su odluku da ulaz na meč sa Krupom bude slobodan, tako da se očekuje i veći broj navijača nego inače. U Krupi pozdravljaju takvu odluku, i nadaju se pravoj atmosferi.

– Sloboda se na ovaj način oprašta od svojih navijača u ovoj sezoni i mislim da su povukli pravi potez. Takođe, nadam se dobroj atmosferi i punim tribinama, a na nama je da im se dobrom igrom odužimo – tvrdi strateg Krupe.

Što se tiče igračkog kadra, stručni štab Krupe na raspolaganju ima sve fudbalere osim rekonvalescenta, Denisa Čomora, koji se oporavlja od povrede, a iako je počeo da trenira, u klubu ne žele nikakav rizik.