Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Borik 2020 powered by Jelen”, iako živimo u vremenu pandemije izazvane korona virusom, će se igrati i ove godine. Potvrdili su to na konferenciji za medije, koja je održana u pozorišnoj sali Sportske dvorane „Obilićevo”, Nenad Talić, direktor Sportskog centra „Borik”, Jovica Keserović, rukovodilac turnira i Vladimir Rosić, senior marketing menadžer Molson Coorsa.

Ova smotra, koja će doživjeti svoje 45. izdanje, dobila je i novog sponzora, Jelen pivo iz kompanije Molson Coors. Turnir se igra u šest kategorija: seniori, veterani 35+, veterani 50+ i mlađe kategorije (U-12, U-14, U-16). Za seniorski turnir kotizacija iznosi 150 KM, za veterane 100, a mlađe kategorije su bez kotizacije. Pobjedniku seniorske smotre pripašće 5.000 KM, a drugoplasiranoj ekipi 1.000 KM. Prijave za turnir primaju se od 25. novembra do 2. decembra, a žrijeb je 4. decembra.

Fudbalska premijera je 8. decembra, a finale 26. decembra. Sve utakmice turnira će biti prenošene putem interneta, a finalna utakmica na programu Radio-televizije Republike Srpske. Brojni bivši i sadašnji sportisti, sportski radnici, glumci, političari su u izazovu „20 za Borik”, gdje su žonglirajući loptom 20 puta, podržali naš turnir.

Vladimir Rosić, senior marketing menadžer Molson Coorsa je istakao da je ova kompanija sa mnogobrojnim pivskim brendovima uvijek bila rame uz rame sa kvalitetnim sportskim dešavanjima i sportskim centrima, pa tako ni u ovim izazovnim trenucima podrška prepoznatljivim sportskim događajima, neće izostati.  

– Jelen pivo je naš najjači adut u zaista velikom pivskom asortimanu, a upravo Jelen pivo je veoma čest partner mnogobrojnih sportskih događaja, posebno kada je fudbal u pitanju. Ponosni smo što je godinama Jelen omiljeni kod sve većeg broja potrošača u Republici Srpskoj. Iskreno se nadam da je ovo tek početak uspješne saradnje i podrške naše kompanije veoma bitnom mjestu, koje kontinuirano razvija talenat i u kojem stasavaju nove generacije uspješnih mladih sportista – dodaje Rosić.

Ovom prilikom je poželio sreću svim ekipama u okviru turnira, uz fer igru, te pridržavanje svih epidemioloških mjera, jer je zdravlje svakako na prvom mjestu.

Pokrovitelj turnira „Borik 2020 powered by Jelen” je grad Banjaluka, generalni sponzor Jelen pivo iz kompanije Molson Coors, a organizator Sportski centar „Borik”.