Laktaši nisu puno podigli prašine u prelaznom roku, ali da su dovodili dobra pojačanja, i te kako jesu!

Jedno od najvećih pojačanja Laktaša u prethodnih nekoliko sezona ofanzivni vezni igrač Nikola Turanjanin smatra da njegov novi klub može mnogo u nastavku sezone i vjeruje da ni Premijer liga nije daleko.

Ovaj fudbaler, koji će u aprilu napuniti 23 godine, pomalo neočekivano se obreo u Laktašima poslije sporazumnog prekida saradnje sa sarajevskim Željezničarem za koji je u prvom dijelu sezone zabilježio 11 nastupa (devet u Premijer ligi i dva na evropskoj sceni).

– Trebao sam na “Grbavici” ostati do kraja sezone, ali smo se sporazumno rastali. Sa “Željom” sam odradio pripreme u Međugorju i vidjelo se tamo da nisam baš u prvom planu kod novog trenera Brune Akrapovića. To je bio osnovni razlog odlaska iz sarajevskog kluba sa kojim sam inače imao ugovor do kraja sezone. Željezničaru želim sve najbolje u nastavku sezone i vjerujem da će popraviti plasman, jer ovaj klub sigurno ne zaslužuje 10. mjesto na kojem se sada nalazi – naglasio je Turanjanin, koji je po dolasku u Laktaše zadužio dres sa brojem 21.

Fudbaler, koji je ponikao u banjalučkom Borcu, a potom nosio dres GOŠK-a iz Gabele, Slaven Belupa, zagrebačkih Dubrava i Željezničara je rekao da je  odmah po raskidu saradnje sa Sarajlijama imao nekoliko ponuda.

– Osim Laktaša bilo je poziva iz još nekoliko prvoligaša, ali se nisam dugo dvoumio. Svidjela mi se klupska koncepcija, ali i činjenica da ćemo se boriti za Premijer ligu. Uz sve to nisam daleko ni od kuće, tako da je bilo više razloga što sam se odlučio za Laktaše sa kojima sam potpisao ugovor do kraja sezone. Vidjećemo šta će biti poslije, ali smatram da možemo do titule i plasmana u Premijer ligu. Pratio sam Prvu ligu Srpske i po meni je Radnik blagi favorit za titulu, mada i mi imamo veoma ozbiljnu ekipu koja se može ravnopravno boriti za najviši plasman. U bitku za titulu može se uključiti još samo Rudar Prijedor – rekao je mladi Banjalučanin.

Po njegovim riječima ne bi trebalo da mu bude problem da se uklopi u novu sredinu.

– Dosta sadašnjih saigrača odlično poznajem. Igrao sam zajedno sa Dejanom Bosančićem, Bojanom Markovićem, Milanom Šikanjićem, golmanom Vanjom Kneževićem… Sa šefom stručnog štaba Miljanom Bajićem sam radio u Borcu kada je on bio pomoćni trener. Tako da mi neće biti teško da se priviknem na novo okruženje – dodao je Turanjanin.