14. po redu “Trofej Banjaluka 2022” u organizaciji OFK Sport team održaće se na stadionu “Predgrađe”, 26. i 27. februara. Kao i do sada ova međunarodna smotra okupiće omladinski krem regiona, a kao lag na tortu stigla je i potvda Crvene zvezde, da stići u Banjaluku!

Turnir se igra u dvije starosne kategorije, 2007 i 2009 godište, po pravilima velikog fudbala (10+1), a nastao je još u balonu, da bi prije sedam godina bio prebačen na “Predgrađe”, onog trenutka kada je stadion dobio vještačku podlogu. Od tada je već prohujalo sedam zima…..

– Turnir smo zaokružili sa Crvenom zvezdom, koja će u svojim redovima imati našeg dojučerašnjeg člana Mateja Striku (2009), a koji je sada član velikana iz Beograda. I to je neka simbolika našeg rada, eto sada imamo tri igrača u klubu sa “Marakane”. Pored Strike, to su Marko Radić i Danilo Teodorović. Vjerujem da će utakmice sa Zvezdom u ovoj generaciji, jer imamo i mi šta ponuditi, biti istinski spektakl. A pored Zvezde, biće tu još ekipa iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Rijeke, Zagreba, Viteza, Sarajeva, Zenice….jedna velika revija omladinskog fudbala. Nedavno smo u balonu uspješno završili međunarodni turnir, kroz koji su prošle 72 ekipe. Naše akcije odavno više nisu iznenađenje, već rezultat temeljnog rada – naglasio je Radomir Popović, direktor i trener OFK Sport team.

A kako je bilo te 2015. godine, na premijernom turniru na “Predgrađu”, kada su gosti tkođe bili fudbaleri Crvene zvezde, novosadske Vojvodine, Škole fudbala “Krpan – Babić” iz Osijeka, pogledajte u našem video prilogu, a od tada je proletilo sedam godina.