Umjesto derbija, bruka! Da se dobro svi zajedno zapitamo, kome i čemu sve ovo vodi. Zašto se igra fudbal i zbog koga…..Nismo željeli biti ptice zlosutnice, ali smo nešto slično predvidjeli, znajući dobro raspodjelu snaga u kartama koje miješaju oni na vrhu.

Opštinski derbi, ali i derbi drugoligaškog Zapada u Trnu privukao je preko 500 ljubitelja fudbala, koji su kući otišli razočarani, jer od fudbala nisu vidjeli gotovo ništa, a bilo je svega drugoga.

Kako započeti priču o meču koji je završio sa devet žutih i tri crvena kartona. Da li je bio rat, i da li je ličio na ukrajinski scenario, to treba da se zapitaju oni koji vode klubove, ali i sam sistem takmičenja.

I da ne zaboravimo na kraju, utakmica je završena pobjedom Laktaša 1:0, ako je to uopšte i važno, jer ostao je gorak ukus u ustima, a moralo je i trebalo biti drugačije…..

SLOGA TRN – LAKTAŠI 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Stamenković (37). Stadion: FK Sloga u Trnu. Gledalaca: 500. Sudija: Slaviša Mitrović (Šamac). Pomoćnici: Dean Jokić (Teslić) i Slaviša Gligorić (Doboj). Delegat: Rade Pilipović (Novi Grad). Kontrolor: Branko Trkulja (Prijedor). Žuti kartoni: Ni. Jokanović, Grozdanić, Ne. Jokanović, Tučić, Javorac, Milinović, Marjanović (Sloga), Ostojić, Arežina (Laktaši). Crveni kartoni: Dragan Šavija (Laktaši) u 55. minutu, Branko Keleman (rezervni igrač FK Laktaši) u 59. minutu, Miloš Metlar (predstavnik FK Laktaši) u 59. minutu.

Sloga (T): Gašić, Grozdanić, Marjanović, Tučić, Javorac, Batos (od 75. Jokanović), Stanković, Kuruzović, Jokanović, Vuković, Gaćeša. Trener: Branislav Simidžija.

Laktaši: Vuković, Perić, Milić, Amidžić, Šavija, Arežina (od 61. Trninić – od 66. Jović), Radetić, Milojević, Ostojić, Lekić (od 3. Stamenković), Babić. Trener: Miljan Bajić.