Čak tri premijerligaša iz Republike Srpske Radnik iz Bijeljine, Rudar Prijedor i Leotar Trebinje nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH, kao i UEFA takmičenjima za narednu sezonu!

Nažalost, srpska fudbalska stvarnost dobila je potvrdu i otrežnjenje, jer kako se radi, tako se i vraća….

Nastranu, što su sva tri kluba na tri posljednje pozicije, i što će se dva najvjerovatnije preseliti u niži rang takmičenja, ostaje gorak okus da nešto treba mijenjati u sistemu, jer vrlo brzo izuzev Borca, nećemo moći više biti konkurenti ni u BiH ligi, koja je na samom začelju evropskog fudbala u svim parametrima, infrastrukturno ubjedljivo na dnu.

Ono što je još poraznije jeste da i oni koji se bore da zamjene pomenutu trojku, prije svih Sloboda i Sloga Doboj, takođe imaju veoma tanku infrastrukturu, i bez obzira na najavu pomoći lokalnih zajednica, realno, sve je to još uvijek daleko od nivoa na kojem bi trebalo biti.

Najava izgradnje hibridnih terena na 12 stadiona u BiH samo je kap u moru, jer fudbal se treba igrati i u ostalim mjestima, ako želimo biti konkurentni i kvantitetom i kvalitetom.

Do tada će prijedorske ili bijeljinske oranice puniti rubrike “vjerovali ili ne”, gdje se sve igra elitni rang neke države, ako uopšte ovo sve možemo i nazvati državom….