Izbori za predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banjaluka bili su i prošli. Ubjedljivu pobjedu odnio je kandidat ispred FK Borac Vico Zeljković, koji je dobio 19 glasova delegata, u odnosu na Dragomira Ilića, ispred FK Krupa, koji je uspio sakupiti 9 glasova. Slijedi prekompozicija saveza, kojim je godinama rukovodio Draško Ilić.

Izabran je novi Upravni odbor u kojem se pored predsjednika Zeljkovića nalaze još Radomir Popović (Željezničar Sport team),Branko Ponorac (Mladost Kotor Varoš), Ljubiša Bosančić (Vrbas), Darko Malešević (Polet Krajišnik), Dragan Batar (Gomionica) i Dragan Predić (Čelinac), a još dva člana biće kooptirana na jednoj od narednih sjednica Izvršnog odbora područja.

Ono što interesuje sve ljubitelje fudbala u gradu na Vrbasu, jeste ko je kome poklonio glas na izborima. Iako je glasanje bilo tajno, po banjalučkim kuloarima sve se zna, ko je bio na čijoj strani….

Tako je Dragomir Ilić dobio devet glasova, a oni su bili raspoređeni ispred FK Krupa, FK BSK, FK Krajina, FK Omladinac, FK Rekreativo, KMF Čelinac, FK Lauš, FK Gorica Šipovo i FK Sloboda Mrkonjić Grad.

Sve ostalo sa banjalučkog područja otišlo je na stranu Zeljkovića!

Iako su mnogi predviđali veoma neizvjesnu borbu i izbore u jedan, dva glasa…. od toga na kraju nije bilo ništa. Očigledno da je kampanja novog predsjednika bila bolje pripremljena i ozbiljenije shvaćena, za razliku od poražene strane koja je svoje adute gradila na i više nego korektnim odnosima sa pojedinim klubovima, i pojedincima iz njih, ali koji su vrlo brzo zaboravljeni i stavljeni po strani.

Kako god bilo, novi predsjednik Vico Zeljković jasno je stavio do znanja da ovdje nema poraženih, i da će on biti predsjednik svih klubova, pa i onih koji su dali glas protiv njega. Baš prema njima ima moralnu obavezu, da ih što prije obiđe i uspostavi saradnju zbog jedinstva u PFS koje je prijeko potrebno Banjaluci.

Na kraju, osvrt izbora u Banjaluci mogao bi biti sledeći: “Tresla se gora, rodio se Vico”.

Neka mu je srećno i berićetno u narednom periodu, da Banjaluka bude stabilna, jaka i na ponos Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine.