Sloga je novi premijerligaš, a kao jedan od uslova za ulazak u bh elitu bio je i totalna rekonstrukcija stadiona “Luke”. Krenulo se u fazu radova, a planirano je mnogo toga da se izvede kako bi stadion dočekao premijerligaške ekipe.

U toku je izgradnja klupske zgrade sa svim potrebnim pratećim objektima za ovaj rang takmičenja. Renovira se i zapadna tribina, postavljaju nove stolice, a odmah nakon toga počinje i postavljanje krova, ali i izgradnja svečane lože sa 30 mjesta, kao i prostor za medije.

S obzirom da je Sloga ušla u Premijer ligu BiH, prvu sezonu nema obavezu reflektora, ali u Doboju smtraju da trebaju i tu stavku staviti “adakta”, i sa postavljanjem stubova krenulo bi se odmah po završetku prioritetnih radova.

Isto tako, dobojlije će tražiti od FSBiH da u prva dva kola budu gosti, što bi bio idealan scenario, jer bi za završetak radova dobili gotovo još tri sedmice, i sasvim sigurno bi spremno i na rekonstruisanim i ušminkanim “Lukama” pred prepunim tribinama dočekli svoj debi u bh eliti.