Čuveni slogan “Titula nam ne trebam, jer ovo nije naša država”, prati Borac već godinama. Nakaradno stvorena i sačuvana BiH u dejtonskim okvirima, dva od tri naroda natjerali su da gledaju preko Drine, Save i Une, i da ih gledaju kao svoje! Ipak, treba biti pošten i reći da igranje i u Premijer ligi BiH ima određene benefite, odnosno kada se izbori plasman u Evropu, od UEFA stižu bonusi, i to poprilični, kada je u pitanju naša sredina.

Idemo pod pretpostavkom da je Borac već šampion, a jeste, i koliko će ovog ljeta “crveno-plavi” zaraditi u Evropi.

Mnogo za naše uslove! Da stvore respektabilnu ekipu, kakvu odavno nisu imali….

Teoretski, eliminacijom u prvom pretkolu Lige šampiona, Borac bi dobio 100 hiljada evra od ovog takmičenja, plus bi dobio 100 hiljada evra za učešće u drugom pretkolu Konferencijske lige. Na to bi dodao još 350 hiljada evra za eliminaciju u drugom pretkolu Konferencijske lige, te bonus od 260 hiljada evra za naslov šampiona BiH.

U prevodu to znači, u najgorem mogućem scenariju, bez i jedne pobjede, i prolaza dalje u bilo kojem takmičenju, Borac će zaraditi 810 hiljada evra, odnosno preko 1,5 miliona KM!

Prolaz u još jednom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ili u Konferencijskoj ligi povećali bi iznos na preko milion evra. Dakle ima se za šta boriti, iako nam titula (ne)treba…..