Iako ima samo 24 godine, Teslićanin Boro Jović ima i te kako zavidnu karijeru iza sebe.

Nedavno je potpisao Ugovor sa federalnim drugoligašem NK Pobjeda iz Tešnja, a paralelno sa tim radi i kao trener u Školi fudbala Proletar Teslić.

– Prošao sam sve omladinske selekcije Proletera, sa kojim sam i kao senior nastupao na drugoligaškim i prvoligaškim terenima. Potom slijedi prelazak kod komšija Minirala, gdje sam bio dvije godine – započinje priču Boro, a onda nastavlja o danima u inostranstvu, i to ne bilo gdje, već u Španiji:

Otišao sam u Belgiju kod moga velikog prijatelja Mile Svilara, golmana Benfice i njegovog oca Ratka. Tu sam boravio u klubu Berchem Sport, ali sam ipak potpisao za futsal klub Bosnië i osvojio regionalni kup.

– Napravio sam transfer u Španiju, u klub Deportivo Altorricon koji se takmiči u Reginalnoj Španskoj ligi grupa Huesca (Regional preferente 1), imao tu ugovor do kraja sezone koji sam odradio i bio standardan čitavu proljetnu polusezonu. Nakon isteka ugovora otišao sam u Belgiju kod moga velikog prijatelja Mile Svilara, golmana Benfice i njegovog oca Ratka. Tu sam boravio u klubu Berchem Sport, ali sam ipak potpisao za futsal klub Bosnië i osvojio regionalni kup.

Po povratku u BiH nastupao sam za NK Pobjeda Tešanj i bio na probi u zeničkom Čeliku, da bi se ponovo vratio u Pobjedu, gdje trenutno igram – napomenuo je Boro Jović.

Za kraj kaže, da je teško predviditi daleko, ali neke ambicije se naziru:

– Vjerovatno ću krenuti sa polaganjem trenerskih licenci. Imam dosta prijatelja u menadžerskim agencijama u Belgiji i Njemačkoj, ko zna…uglavnom, uvijek tu negdje oko fudbala – završio je pomalo neobičnu priču za naše uslove Boro Jović, 24-ogodišnji momak iz Teslića.