Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banaka iz Mrkonjić Grada dogovorilo je i dalje saradnju sa šefom stručnog štaba Markom Tešićem. Postignut je dogovor da mladi stručnjak i u naredom šampionatu, s klupe predvodi tim sa “Luka”. Sporazum o saradnji je potpisan na godinu dana.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Nova Banka Borislav Šarić, iskazao  je zadovoljstvo što je trener Marko Tešić odlučio da ostane još godinu dana na “Lukama” da vodi tim i u narednom šampionatu, gdje Mrkonjićani imaju ambicije plasman u gornji dio tabele.

-Stav svih struktura u klubu je bio da trener Marko Tešić i dalje bude šef stručnog štaba. Radi se o mladom i ambicioznom treneru, koji je svojim radom i rezultatima u protekom šampionatu pokazao da je odličan fudbalski stručnjak. Sa svima nama iz kluba, uspio je da ekipu preporodi i da u proljećnom dijelu šampionata osvojimo 25 bodova, što je omogućilo ostanak u ligi. Sada je na upravi kluba i treneru da anagžujemo igrače i popunimo pozicije, gdje smo u prošlom šampionatu bila najtanji – kaže Šarić.

Nastvakom saradnje zadovoljan je i trener Marko Tešić, koji je u nekada i nosio dres Slobode u Prvoj ligi.

-Zadovoljan sam što nastavljam saradnju sa ljudima iz FK Sloboda Nova Banka. Odlično smo sarađivali u proljećnom dijelu šampionata .Nastavljamo tamo gdje smo stali. Naši su planovi da stvorimo respektabilan tim i da igramo značajnu ulogu u šampionatu. Početak priprema smo planirali za 3. juli. Imamo pet radnih sedmica da se obro pripremimo. Naredni šampionat siguran sam biće težak i izazovan. Igraćemo četiri pripremna meča, a svi igrači koji su nastupali u prošlom šampionatu dobili su individualni program rada i šta treba da rade za vrijeme pauze. Predsjednik i direktor kluba dobili su spisak igrača na koje računamo i sa njima obavljaju rezgovore. Tražimo pojačanja u svim linijama tima i nadamo se da ćemo angažovati adekvatna pojačanja. Ohrabrenje je da imamo kostur ekipe – kaže Tešić.

Kompletan ciklus priprema obaviće se na stadionu “Luke 1 i 2” i sportskim terenima u Mrkonjić Gradu gdje postoje optimali uslovi za pripreme fudbalskih ekipa, pogotovo u ljetnom periodu kada su velike vrućine i sparni dani.

Tekst i foto: Slobodan Dakić