Fudbaleri Sloboda Nova Banka i Naprijeda iz Banjaluke (2:0) odigrali su dobar kontrolni meč na “„”Lukama 2”. Bilo je dosta trke, dobrih akcija, prodora, po nekada i oštrih duela… Svega pomalo, za stotinjak zaljubljenika u fudbalsku igru po zubatom suncu.

Mrkonjićani su bolje otvorili meč i sa dvije brze akcije zaprijetili odbrani Naprijeda, sa kojom je komandovao nekada jedan od najboljih Slobodinih fudbalara Boja Kremenović, oji će sigurno kada bude fizički spreman mnogo značiti za poletni tim Naprijeda.

I tako iz jedna akcija domaćeg sastava u 15. minutu, neko od odbrambenih fudbalera Naprijeda izbacio je loptu u korner. Nakon ubacivanja lopte u šesnaestarec najbolje se snašao štoper Vlado Koprivica i loptu ubacio u mrežu Dobrijevića.

Mrkonjićani su u prvom poluvremenu još u tri navrata ozbiljno zaprijetili golman gostiju, ali nije bilo precizne završnice. Fudbaleri Naprijeda pokušali su da brzim kontraudarima ugroze domaćeg golmana Davida Stjepanovića, ali bez konkretne završnice.

U drugom poluvremenu treneri Marko Tešić i Nebojša Anđelić promješali su malo karte. Domaći strateg u „vatru“ je ubacio poletarce, odnosno igrače koji se bore za mjesto u prvoj postavi.

Na trenu se ništa značajnije nije promjenilo, pa su Mrkonjićani u 50. minutu po drugi put zatresli mrežu Dobrijevića. Bila je to tečna akcija domaćeg sastava po lijevoj strani i idealno ubacivanje lopte na drugu stativu, gdje je sačekao Predrag Zekanović i smjestio u mrežu gostiju.

Trener domaćeg sastava Marko Tešić, kaže može biti zadovoljan igrom svog tima.

-U ovom meču dali smo šansu nekih šezdeset minuta dvanaestorici momaka da igraju. Svi ostali su igrali po trideset minuta. Već sada se nagovještava neki startni sastav 13-14 igrača. U naredna dva meča daćemo priliku svima da igraju. Vjerujem da ćemo do generalke sa Travnikom imati jasnu sliku o cjelokpunoj ekipi. Ima tu još dva, tri igrača koji su povrijeđeni. Ovi igrači što su igrali šezdeset minuta djelovali su dobro, kao i ova djeca što su igrali trideset minuta. Sve u svemo možemo biti zadovoljni – kaže Tešić.

Trener gostiju Nebojša Anđelić, i pored poraza zadovoljan je igrom svog tima.

-Imali smo šest treninga i ovo nam je prva utakmica. Ja ko novi šef stručnog štaba još se upoznajem sa igračima, a momci još uvijek upoznavaju novi sistem igre. Što se tiče današnje utakmice mi možemo poprilično biti zadovoljni. Mi ciljano igramo utakmice sa prvoligaškim ekipama. Nama te utakmice služe kao i jedan vid kondicionog treniga, u smislu kondicije i same taktike. Vidjelo se da nas protivnik pritišće sa posjednom lopte. Mislim da smo mi danas bili više nego korektni u polju. Sloboda je zasluženo pobjedila. Želim da naglasim da mi nismo ni u jednom trenutku bili totalno u podređenom polažaju. Da nam Sloboda nije stvarala sto postotne šense. Jer smo mi bili čvrsti i u jedniom dobrom bloku, gdje smo i i kroz neka naše kontre izlazili i imali neke polušanse. Mi možemo biti zadovoljni današnjom utakmicom. U narednoj sedmici se okrećemo trenizima i narednom protivniku ekipi Ljubića. Mislim da će ekipa Naprijeda biti dobra i kompaktn tim – kaže Anđelić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić