Fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su neriješeno sa Slogom iz Doboja (1:1), čime su i teoretski obezbijedili titulu prvaka Republike Srpske i, nakon pet godina čekanja, povratak u Premijer ligu BiH.

Izabranici Marka Tešića bili su bolji rival tokom svih 90 minuta i propustili su još nekoliko dobrih prilika da proslavu uveličaju sigurnom pobjedom, ali im je veselje na kraju pokvario pogodak Envera Buljubašića sa bijele tačke duboko u sudijskoj nadoknadi.

– Iako nas je kasni pogodak malo razočarao, ipak sada možemo i definitivno da proslavimo titulu šampiona. Teoretski smo obezbijedili prvo mjesto i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo jer smo u proteklih 28 kola pokazali da smo najbolji. Svakako, velike zasluge za ovaj uspjeh idu na adresu mog prethodnika Borisa Savića i zaista mi je žao što sada nije sa nama da zajedno proslavimo. Ovu titulu posvetili smo gradu Prijedoru, koji je 16. maja obilježio Dan oslobođenja. Vjerujem da smo opravdali očekivanja naših vjernih navijača, ne samo iz Prijedora, već i iz cijelog Potkozarja – istakao je Tešić.

Ipak, prema njegovim riječima, titula neće uspavati ekipu Rudara jer imaju da se odigraju još dva kola.

– I ta posljednja dva meča odigraćemo kao i sve prethodne, fer, korektno i profesionalno, a mogu da najavim da već od sutra počinju pripreme za Premijer ligu. Moramo da sjednemo, da vidimo šta i u kojem pravcu dalje jer će nam naredne sezone u Prijedor dolaziti najbolje ekipe iz BiH. U svakom slučaju, sigurno je da želimo  pokazati kako nismo zalutali u društvo najboljih, te da u narednom periodu postanemo stabilan premijerligaš – dodao je Tešić.

“Glas Srpske”