Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova Banka, počeli su pripreme za novi šampionat u Prvoj ligi Republike Srpske gdje je cilj Mrkonjićana plasman u gornji dio tabele! Prozivku je izvršio šef stručnog štaba Marko Tešić, a odazvalo se dvadeset dva igrača.

Među njima je bio i novajlija mladi vesista Ninković, koji je prošle sezone igrao za Krupu. Tu je bilo i nekoliko mlađih igrača, a očekuje se narednih dan, dva dolazak još tri – četiri fudbalera koji bi trebali pojačati konkurenciju u timu.

Za sada su klub zvanično napustili Koprivica, Arežina, Ramić, Suharev…

Šef stručnog štaba Marko Tešić, upoznao je igrače sa planom priprema koji će se ralizovati na stadinou “Luke 1 i 2”. Planirano je odigravanje četiri kontrolna meča sa ekipama iz okruženja.

Sportski direktor kluba Dušan Mokan, kaže da će nareda sezona biti teška i puna izazova, jer nekoiko ekipa „puca“ na prvo mjesto, a sve ekipe su se znatno pojačale.

-Počeli smo sa pripremama za sezonu, koja će biti izuzetno teška. Imamo veliko iskustvo iz prošlogodišnjeg takmičenja u Prvoj ligi. Tako reći 34 kola smo se borili za ostanak u ligi. Na kraju smo uspijeli s obzirom da nam je to bila najvažnija stvar u sezoni. Smatrali smo da po kvalitetu zaslužujemo da ostanemo u ligi i da imamo kvalitet u svakom smislu kao klub za Prvu ligu. Da su naši igrači kvalitetni da se nose sa fudbalerima iz ostalih ekipa. Treba reći da je trener Marko Tešić iznio najveći teret, on je u stvari bio naše najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku. Sastavio je dobar tim i svako od igrača je dao svoj doprinos da ostanemo u društvu prvoligaša. Istao tako Tešić će imati težak zadatak da i za narednu sezonu sastavi dobar tim. Pokušavamo da tim bude jači nego prošle sezone, s obzirom da će konkurencija biti jača nego prethodne sezone. Znamo da su se neki klubovi značajno pojačali i dovode u svoje redove provjerene igrače. Naravno to će nama biti još jedan dodatni izazov – kaže Mokan.

Prvi operativca Slobode, kaže da klub nije trenutno u finasijskoj pozicji da na tržištu angažuje najskuplje igrače pa će se rješenje tražiti u anagožvanju mladih i perspektivnih fudbalera, koji su željni dokazivanja u Prvoj ligi.

-Naravo mi nismo trenutno u takvoj finansijskoj situaciji da biramo na tržištu koga hoćemo da dovedemo, a koge nećemo. Bojim se da ćemo biti primorani da dovedemo igrače koje mognemo. Iskreno se nadam da će svi igrači koje angažujermo zadovoljiti kvalitetom. Takmičenje je dugo, igra se veliki broj utakmica, 34 kola. Neće biti lako trebaće nam duži i bolji roster neko u prošloj sezoni. Predstoji nam naporan rad, trener je sačinio plan priprema i planirana su četiri kontrolna meča. Sve strukture u klubu biće fokusirane na logistiku da se pripreme što kvalitenije obave. Komplene pripreme obavićemo na svoj dva terena(sa prirodnom i vještačkom podlogom).

Fudbalerima srećan početak priprma poželjeli su predsjednik i podpredsjednik Skupštine kluba Dragan Plejić i Slobodan Dakić.

-Želim vam srećan početak priprema. Da se dobro pripremite i da vas zaobiđu povrede. Očekuje nas izuzetno teška sezona, sa mnogo izazova i sigurno de će kvalitet fudbala u Prvoj ligi biti znatno bolji u odnosu na prošlu sezonu. I za nas je prednost što smo prošle sezone igrali u Prvoj ligi i sada smo mnogo iskusniji u odnosu na prošu sezonu. Očekujem da će uz par pojačanja i naša ekipa biti kvalitetnija i vjerujem u dobre rezultate. To zaslužuje naš grad i lokalna zajednica, koji nas podržava – rekao je Plejić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić