Dragan Dudi Tendžerić e je jedan od rijetkih fudbalskih volontera na području opštine Srbac koji radi sa djecom. Trener je omladinskih pogona Mladog Krajišnika iz Kukulja, ali je i selektor OFS Srbac za mlađe kategorije. Kako sam ističe boli ga ne briga za najmlađi uzrast, i baš zbog toga rezultati u seniorskom uzrastu su nam takvi kakvi jesu.

Lokalni klubovi ne rade nikako sa djecom. Njima je stalo samo da imaju djecu da bi prvi tim mogao igrati svoje utakmice. Djeca kad dođu u godne da ne mogu više igrati za mlađe kategorije, prestaju se baviti sportom, i onda imamo probleme u društvu. Nažalost, samo u Kukuljama se redovno trenira, imamo klince od 2003. godišta pa do 2008. Pravim ekipu od djeČaka 2004/0504 05  da klub poslije ne razmišlja o juniorima, jer će iz sela imati vlastiti pogon. Tokom jeseni prebacio sam dva momka u prvi tim i standardni su u prvoj ekipi (Nikola Radovanović i Draško Tadić)  -kaže Tendžerić.

A, kako sam priznaje, novi klinci dolaze u talasima, jedan među njima je 16-ogodišnji Vojislav Koščica.

–  Momak ima 15 godina, i naredne godine igraće za seniore na specijalnu ljekarsku dozvolu. Prvi je strijelac omladinske lige. Pored njega ima još nekoliko talentovanih klinaca, ali to i nije toliko važno, koliko jeste da se radi sa njima. Vodim omladince Mladog Krajišnika skoro svake nedjelje da igramo prijateljske utakmice sa Kozaromu  u Gradišci. Mi imamo ukupno 14 dječaka, a oni stotinjak, i nosimo se sa Kozarom! Klubovi moraju da vode računa o djeci i da ih sakupljaju na igralištima,da nađu trenere koji će ih trenirati i raditi s njima ,učiti ih, a ne da dođu samo i daju im loptu i kažu igrajte dok oni piju pivo, i kažu imali smo trening. Ovo je možda poslednji apel, jer djeca danas ne znaju aut pravilno izvesti. Kako i da znaju, kad ih niko tome nije učio. Ukoliko se ne vratimo mlađim kategorijama, nemamo šta tražiti ni među seniorima – zaključio je Dragan Dudi Tendžerić, trener mlađih kategorija u Mladom Krajišniku iz Kukulja.