Fudbaleri Borca završili su onaj najsuroviji dio priprema, kako to vole reći fudbaleri, i sada slijedi glazura. Prvo odlazak u  Staru Pazovu gdje u nedjelju igraju utakmicu sa Teleoptikom, potom slijedi put za Antaliju, gdje se ostaje do 10. februara.

Branislav Krunić, šef stručnog štaba FK Borac ističe da su svi igrači na koje računa postigli željene rezultate u prvom dijelu priprema.

– U proteklih deset dana sve planove koje smo imali za pripremni dio u Banjaluci uspjeli smo da završimo. Izuzetno sam zadovoljan radom ekipe, nemamo povrijeđenih igrača. svi su spremni i postigli smo željene rezultate u ovom dijelu priprema. U subotu nas očekuje put u staru Pazovu gdje igramo protiv Teleoptika, to je prva provjera u kojoj ću svim igračima dati priliku da odigraju. Utakmica je pripremnog karaktera i igrači će na njoj imati priliku steći dodatnu fizičku spremu. Igra se u nedjelju u 13 časova. Nakon toga, putujemo za Antaliju, u ovom trenutku najbolje moguće mjesto za ekipu i pripreme. Fudbalski ambijent u kome će boraviti dosta ekipa, očekuju nas dobri tereni gdje su dogovorene četiri pripremne utakmice koje će biti dobra uvertira za provjeru pred nastavak sezone – raportirao je Krunić.

Borac u Antaliji očekuje pet provjera, i to: Orenburg (31. januara), Vardar Skoplje (2. februara), Čajka (5. februara), Irtiš Pavlodar (8. februara) i Dinamo Kijev (9. februara).

Stojan Vranješ, kapiten banjalučkog premijerligaša ističe da je ekipe željna novih izazova:

-Skoncentrisani smo da što bolje uigramo sve linije tima.  Najteži dio priprema je prošao, a odnosio se na trčanje i treninge snage. Nismo imali povreda što je za nas najvažnije. Mislim da smo se dobro spremili u ovom dijelu, a nastavljamo u Antaliji da gradimo formu za nastavak prvenstva. Utakmica protiv Teleoptika biće nam važna provjera, rezultat nam nije u prvom planu, ali svakako idemo iz utakmice u utakmicu sa namjerom da pobjedimo. Biće to provjera prethodne dvije sedmice onoga što smo radili i očekujemo pobjedu. Svi zajedno smo skoncentrisani na to da uigramo što bolje sve linije tima, uđemo u optimalnu formu i spremni dočekamo nastavak prvenstva. Pet utakmica u četrnaest dana priprema sasvim je dovoljno da budemo bolji nego u prvom dijelu sezone – poručio je kapiten banjalučkog premijerligaša Stojan Vranješ.