Fudbaleri Tekstilca savladali su u prvoj utakmici proljećnjeg dijela sezone pred domaćom publikom banjalučki Željezničar rezultatom 1:0, a uprava kluba je sav prihod prikupljen od ulaznica, u iznosu od 1250 KM, odlučila da uplati za liječenje Igora i Branke Trivić.

Takvu praksu uprava kluba je odlučila da zadrži do kraja sezone.

– FK Tekstilac će do kraja sezone sve utakmice pred domaćom publikom igrati za porodicu Trivić, a sav prikupljen novac od ulaznica biće uplaćen u Brankino i Igorovo liječenje – poručio je u ime uprave kluba Milanko Balesević, dugogodišnji sponzor derventskog prvoligaša.

On je istakao da se klub nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, zbog sve većih troškova takmičenja i istovremeno sve manje sponzora, ali je odlučeno da da svoj doprinos i pomognemo koliko možemo ovoj porodici.

Mali Igor je počeo primati doze lijeka Translarna, koja usporava simptome rijetke neizlječive bolesti Dišenove mišićne distrofije – tzv. “nonsense” mutacija. Lijek, čija doza dovoljna za desetak dana košta oko 7.000 evra, nije dostupan u BiH, pa ga roditelji nabavljaju iz inostranstva, prvenstveno zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama koje su provedene do sada, a u toku su i procedure koje treba preuzeti FZZ da bi lijek došao na odgovarajuću listu i bio dostupan Trivićima.

Njegova majka Branka je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, gdje se po četvrti put liječi od karcinoma limfnih čvorova, nakon čega je očekuje nastavak liječenja na VMA u Beogradu i transplantacija matičnih ćelija.

“Derventa Cafe”