Predsjednik Borca Milan Tegeltija zadovoljan je viđenim protiv Crvene zvezde (0:2) i pored poraza, istakavši da ima još prostora za napredak u igri, ali i dosta vremena da se dovede još kvalitetnih pojačanja.

– Bio je ovo za nas prvi meč u prpiremnom periodu i moramo biti zadovoljani iako smo poraženi, jer se ne smije zaboraviti da je Crvene zvezda direktan učesnik grupe faze Lige šampiona. U našoj ekipi je bilo osam novajlija, samo tri standardna igrača iz prošle sezone i kada se sve sabere i oduzme moramo biti optimisti i vjerujem da smo na dobrom putu – naglasio je Tegeltija.

On je još jednom ponovio da je Upravni odbor “crveno-plavih” 24 časa dnevno uz ekipu i da se čini sve da se ona što prije kompletira.

– Tražimo adekvatno pojačanje u napadu, a zna se da su napadači na cijeni. Prilično su skupi, ali to za nas nije nikakva prepreka, već želimo da to bude pojačanje u pravom smislu te riječi. Želimo da napravimo, brzu i agresivnu ekipu, koja će se umnogome razlikovati od one iz prošle sezone. Zbog toga ne tragamo samo za napadačem, već i za lijevim bekom, novajlijama u veznom redu. Želja nam je da se što prije kompletiramo da bi se ekipa što bolje uigrala za ono štoi nas očekuje 27. jula u Beču, kada igramo prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencije – nastavio je Tegeltija.

Prvi čovjek Borca je ubijeđen da se ubuduće neće dešavati slična situacije kao što je slučaj sa ovim prelaznim rokom.

– Ne smije da dam se desi da u jednom prelaznom roku bude ovoliko dolazaka i odlazaka. Međutim, sada smo to jednostavno morali uraditi, jer smo promijenili srž ekipe. U narednim prelaznim rokovima želja nam je davodimo samo jednog ili dva fudbalera i to na ciljanim pozicijama – dodao je Tegeltija.