Svečanost “Naprijedovo crveno-plavo veče” održano je u pozorištu “Jazavac” u Sportskoj dvorani Obilićevo u Banjaluci, na kojoj je prezentovano sve ono šta klub očekuje u narednom periodu i šta bi uprava na čelu sa predsjednikom Vladimirom Rosićem, trebalo da radi u cilju povratka Fudbalskog kluba Naprijed na pozicije nekadašnje slave i renomea.

Prije svečanog skupa, na istom mjestu održana je i klupska Skupština na kojoj je prezentovan presjek trenutnog stanja, određeni prioriteti, a jedan od njih je, svakako, povratak kluba u Obilićevo i igranje zvaničnih utakmica na svom stadionu. Takođe, objelodanjeno je da su novi treneri u omladinskoj školi Nikša Dimitrijević, Darko Šegrt i Goran Ćejić, koji ujedno obavlja i ulogu sekretara, ali ima položenu potrebnu trenersku licencu.

– Želja svih nas je da Naprijed vratimo u Obilićevo, da igramo na svom stadionu, jer više od dvije i po godine smo stalni gosti, otkako su nam srušene klupske prostorije, zbog izgradnje istočnog tranzita. Imamo dogovor sa gradskom upravom, koja nam je obećala pomoći u realizaciji ovog projekta i nadam se da ćemo sve to do juna, uspjeti da završimo. Nažalost, i ovu jesen moraćemo da igramo kao stalni gosti ili domaćini na tuđim terenima. Problema je mnogo, ali ćemo ih rješavati jedan po jedan. Hvala svima koji su došli i uveličali ovu našu svečanost i svima onima, koji nam pomažu. Klub je otvoren za sve ljude dobre volje, one koji mogu i žele da pomognu – istakao je Vladimir Rosić, predsjednik Fudbalskog kluba Naprijed koji je prezentovao i projekat izgradnje nove klupske zgrade.

U ima gradske uprave gošća na “Naprijedovoj crveno-plavoj večeri” bila je Mirna Savić Banjac, koja je istakla:

– Već nekoliko mjeseci vodimo intenzivne razgovore i dogovaramo, kako da izađemo u susret i pomognemo Naprijedu. Moram da kažem da su ljudi iz ovog kluba najuporniji i najvrijedniji, svakim danom nas zovu, predlažu, raspituju se, za njih nema ni subote ni nedjelje. To je neviđeni entuzijazam. Pomoći ćemo i Naprijed, ali i sve ostale klubove jer nam je važno da sklanjamo djecu sa ulica i afirmišemo ih u sport. Zato svi mi treba da idemo naprijed, kao i Naprijed.

Potpredsjednik Vedran Pušić, prezentovao je menadžmentske aktivnosti kluba, sponzorske pakete i karte, koje je klub uveo kao novinu od godine jubileja u kojoj je proslavio 70. rođendan.

– Želja nam je da putem ovih sponzorskih paketa i ulaznica, obezbijedimo dio finansijskih potreba našeg kluba. Radićemo transparentno i odgovorno, jer je Naprijed klub svih nas. Imamo dosta prepreka, ali ćemo ih savladavati jednu po jednu, do konačnog cilja, a to je da Naprijed vratimo u Drugu ligu Republike Srpske i među svoje navijače u prekovrbaski kraj – rekao je Vedran Pušić.

Ovom prilikom dodijeljena su i specijalna priznanja za počasne članove FK Naprijed, koja su dobili Milan Vlajić, Jasmin Latifić, te posthumno Dobrivoje Sabljić i Ante Jurinčić.

– Hvala vam draga moja djeco na ovom priznanju, hvala vam na svemu što činite za Naprijed, naš klub koji je uvijek bio nešto posebno. Naprijed uvijek mora da ide naprijed i nemojte dozvoliti da nikad više ide unazad. Čuvajte naš Naprijed – suznih očiju i jakih emocija obratio se prisutnima Milan Vlajić.

Na kraju je istaknuto da je i u pripremi monografija kluba u povodu 70 godina života i rada FK Naprijed autora Slavka Basare, novinara Sportskog žurnala, koja bi trebalo da ugleda svjetlo dana u aprilu, prilikom organizovanja turnira omladinaca iz osnovnih škola. Klub je dobio i zvaničnu web prezentaciju, youtube kanal, a izvedena je i zvanična himna kluba “Ma igraj Naprijede” prvi put u javnosti, čiji je idejni tvorac Darko Stojić, frontmen benda “Megadžek i Eldorado” i izazvala je veliko interesovanje.

Fudbalski klub Naprijed postao je prepoznatljiv po pionirskom memorijalnom turniru “Duško Ožegović”, koji posljednje dvije godine nije organizovan zbog pandemije korona virusa.

– Obavili smo razgovore na tu temu i turnir vraćamo na scenu u junu, a već smo dogovarali sa potencijalnim učesnicima i ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi u naš grad će doći: Crvena zvezda, Partizan, zagrebački Dinamo, Rijeka, Olimpija, Sutjeska iz Nikšića, a uz njih učešće će uzeti Borac i naš Naprijed – rekao je predsjednik kluba Vladimir Rosić.