Nakon što je na Skupštini RSRS za novog predsjednika izabran Marinko Umičević, tri regionalna saveza, Prijedor, Banjaluka i Bijeljina i uputili su dopise za medije u kojima tvrde da je pomenuta Skupština bila nelegalna. Dilemu su pokušali razriješiti Upravo Marinko Umičević, Vojislav Rađa i Vladimir Branković koji su u prostorijama RK Borac sazvali vanredni pres.

-Ovo je jednoglasna odluka Skupštine ovog saveza koja je održana u Doboju na kojoj je bilo pristuno 35 delegata od mogućih 53. Imenovanje Marinka Umičevića na funkciju prvog čovjeka Rukometnog saveza Republike Srpske je potpuno legitimna odluka, što govori da je i sama Skupština legitimno sazvana – izjavio Vojislav Rađa, predsjednik Regionalnog saveza Doboj naglasivši kako je prethodno rukovodstvo prekršilo Statut, jer Bijeljina i Banjaluka nisu održali svoje skupštine, što su bili dužni da urade prije Izborne skupštine Saveza Republike Srpske.
On se potom pozvao na član 21. u kojem jasno piše na koji način predsjednik Skupštine može da sazove sjednicu.
 Predsjednik skupštinu saziva između ostalog i na prijedlog jedne trećine članova Skupštine, što se ovog puta i desilo i s toga odgovrno tvrdim da je sve urađeno po postojećem Statutu našeg saveza kao i da druga strana krši statut  naglasio je Vojislav Rađa.
Vladimir Branković, član skupštine Regionalnog saveza Banjaluka takođe je potvrdio punu legalnost izbora Marinka Umičevića za prvog čovjeka Saveza Srpske.
– Bilo je više od jedne trećine delegata na sjednici i legalnost skupštine se uopšte ne dovodi u pitanje. Sve to govori da je izbor Marinka Umičevića kao i da su sve druge odluke potpuno legitimne –jasan je Branković.
Marinko Umičević, novizabrani prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske smatra kako je Izborna skupština održana prema važećem Statutu, te da je rad minulog rukovodstva bio nelegitiman.
– Ako je išta neleglano onda je to dosadašnji rad prethodnog rukovodstva. Nigdje nisam našao finansijske izvještaje, i nevjerovatna mi je izjava predsjednika Regionalnog saveza Banjaluka kako nije bilo potrebe za održavanje Skupštine (nije održao od 2014. godine), a bio je dužan po zakonu da ih održi. Na sve ovo moralo bi da interveniše Ministarstvo sporta Republike Srpske čije predstavnike pozivam da presjeku – rekao je Marinko Umičević.
Novo rukovodstvo Rukometnog saveza Republike Srpske očekuje da će u toku ove nedjelje biti obavljena primopredaja te da će odmah nakon toga krenuti ka rješavanju nagomilanih problema u srpskoj kući rukometa.