Jedan minut djelio je ekipu Sutjeske od boda u Banjaluci i istovjetnog rezultata 0:0 kao tačno i prije osam godina u prvoj utakmici polufinala Kupa RS.I tada prvog aprila…. Akter te i ove nedavne utakmice bio je Dejan Limić, koji se za naš portal prisjeća onog, ali i ovog poslednjeg duela Borca i Sutjeske:

– Sve je i tog 1. aprila 2009. bilo slično kao i sada, Borac apsolutni favorit, tada u samom vrhu Premijer lige, sada dominantan u šampionatu RS. Ali i ovaj put Sutjeska pokazuje najviše sa najboljim, i ovoga puta dekoncentracija i sportska sreća su nam okrenuli leđa od boljeg rezultata. Maksimalno motivisani lijepim ambijentom na stadionu, u prisustvu 5.000 gledalaca, željeli smo da se pokažemo u što ljepšem svjetlu i da svi koji su došli sa namjerom da kupljenom ulaznicom pomognu u liječenju male Sofije odu  kući zadovoljni – poručio je Limić pa nastavio detaljnu analizu utakmice:

Od samog starta meča ušli smo ambiciozno u nadigravanje sa domaćinom, prije svega u igri sa puno discipline, borbenosti, trke, taj model je opšte poznato najveći adut za “iznenađenje”, protiv favorita. Sve je to dobro funkcionisalo do 90. minuta, trenutak dekocentracije cijele ekipe bio je dovoljan da Borac pobjedi vise srećno nego spretno,što smo se uvjerili i na TV snimku. Inače do tog momenta Borac je kao što smo pretpostavljali i spremali se za utakmicu imao terensku inicijativu, više loptu u svom posjedu, ali upravo iz te naše organizovane odbrane nisu nam stvorili iole ozbiljniju priliku izuzev na pocetku drugog  poluvremena kada je naš golman Darko Krnojelac dobro reagovao. Ostaje žal za dvije 100% šanse, kod obje akter napadač Blagojević, prvi put kad je izašao ispred Avdukića, šut odlazi za malo kraj stative, drugi put na sjajnu asistenciju i prodor Mojovića, sa peterca udarac glavom nekih 10-ak cm iznad prečke. Poslije toga obično stiže kazna, a velika ekipa poput Borca to zna da iskoristi pa iako i na samom kraju – poručio je Limić, ali i sportski čestitao rivalu:

– Čestitam Borcu na pobjedi, igračima domaćina na fer i korektnoj igri, stručnom štabu domaćih na čelu sa buducim velikim trenerom Trivunovićem, kao i Upravi kluba koja od Borca pravi veliki klub na prostoru BiH, a sigurno u skorije vrijeme i na mapi Evrope, jer Borac, Banjaluka, kao i Srpska to zaslužuje. Nama ostaje žal za trudom i željom koji smo ulozili da osvojimo bar bod, da se to desilo u neku ruku bi i Borac bio zadovoljan, ostao bi u igri za rekord po nesavladivosti, a mi sa “ponesenim “bodom u prtljagu za Foču – zaključio je Dejan Limić.