Svoj prvi amaterski ugovor sa bijeljinskim premijerligašem potpisali su Mustafa Šukilović, mladi reprezentativac BiH, kao i Dalibor Mitrović. Njih dvojica će za godinu dana dobiti ponudu za potpisivanja prvog profesionalnog ugovora u karijeri.

– Radi se o dva velika potencijala u našem klubu, tako da sam ih automatski priključio radu sa seniorskim pogonom. Poslije dužeg vremena imamo golmana koji je visok skoro dva metra, a posjeduje veliki talenat. Mislim na Mitrovića, dok je Šukilović već pokazao kvalitet koji ga je preporučio za mladu reprezentaciju BiH, igra na poziciji štopera, mjestu koje je inače deficitarno u fudbalu. Očekujem od njih da nastave sa ovakvim radom, a u mlađim selekcijama imamo još dosta kvalitetnih pojedinaca, čiji rad pratimo, pa ćemo veoma brzo i sa nekima od njih potpisati ugovore – rekao je Slavko Petrović, tim-menadžer Radnika.

Mustafa Šukilović rođen je 1. marta 2003. godine, igra na poziciji štopera, visok je 184 cm. Svoju karijeru je započeo u Radniku iz Bijeljine, prošao je sve mlađe selekcije kluba, a od naredne sezone trebao bi biti nosilac igre u juniorskom pogonu. Naravno ako se ukaže potreba trener Petrović će ga priključiti i u seniorski sastav.

Dalibor Mitrović, rođen je 5. januara 2003. godine, igra na poziciji golmana, visok je 196 cm. Velika je perspektiva „Radnika“, a i od njega se očekuje da u narednom period svoj potencijal iskaže u juniorskom sastavu Radnika.

Potpisivanjem ugovora sa Šukilovićem i Mitrovićem u klubu su nastavili sa politikom afirmacije sopstvenog igračkog kadra, posebno sada kada je sve teže pronaći sredstva za angažovanje igrača sa strane. U klubu planiraju da pojačaju i stručni rad u mlađim selekcijama, kako bi stvorili jednu prepoznatljivu školu fudbala na ovom području.


Izvor: desavanjaubijelji.com