Fudbalski klub “Crvena zvijezda” iz Obudovca, povodom utakmice 19. kola Regionalne lige, grupa “centar” sa Vučijakom iz Majevca (1:1), dostavio je zvanično saopštenje, koje prenosimo u cjelini:

Sav besmisao fudbala i odigravanja prvenstvenih utakmica se vidio u Obudovcu u okviru 19. kola Regionalne lige “centar” između FK “Crvena zvijezda” i FK “Vučijak” iz Majevca. Glavnu ulogu su i ovaj put odigrale sudije, sudijska trojka Dean Jokić (glavni sudija) i pomoćni sudija Davor Maksimović i Danijel Mićić (koji je bio najkorektniji). I prije početka utakmice dobili smo neforalnu informaciju da se dotični došli sa namjerom da svojim suđenjem utiču na rezultat utakmice, i prije zvaničnog početka utakmice Jokić je svojim ponašanjem nagovjestio da će biti sve samo nefer i korektna utakmica.

I od prvog zvižduka glavni sudija kreće da sudi sve samo ne sudijski, fer i korektno. Pogotovo se iskazao u drugom poluvremenu, dijeleći domaćinima žute kartone, čak i za blagi prvi start, a na reakciju klupe na takvo suđenje daje crveni karton službenom predstavniku, očigledne faulove nesviravši za domaći tim.

I pored toga domaćin vodi, sve do 90-og minuta. Tada na scenu stupa i pomoćni sudija Maksimović, koji naočigled svih igrača i navijača dosuđuje korner za goste,iz kojeg dolazi do izjednačenja. Bahato i potcjenjivački govori domaćim igračima da namjerno nije htio da sudi prekršaje. Za sve naravno postoje i video snimci, koje ćemo objaviti na svim dostupnim medijima. I naravno da takvo ponašanje izaziva i rekacije publike i igrača, što i jeste bio cilj dotičnih.

Postavlja se pitanje da li se tabela koji negdje u kancelariji i da li uopšte ima smisla izaći na teren i igrati. Ima li smisla ulagati u infrastrukturu, ima li smisla raditi sa mlađim kategorijama, ima li smisla uopšte organizovati klubove i animirati sportske radnike da najčešće volonterski rade kad ovakvi, ne znamo kako da ih i nazovemo, sve to ponište ovakvim svojim ponašanjem. Vrhunac ponižavanja dotičnih slijedi poslije utakmice kada nisu htjeli izaći bez policije. Da li su ovakvi učesnici u fudbalu, jer ih drugačije ne možemo nazvati bitniji od svih klubova, od igrača, od takmičenja. Odgovora po ko zna koji put nema. Vjerovatno ga opet neće biti.

Do novog fudbalskog cirkusa, za koji smo sigurni da će se desiti, srećno ostalim klubovima, stoji u saopštenju FK “Crvena zvijezda” iz Obudovca.