Međuopštinska fudbalska liga Modriča-Šamac,, formirana kao najniži rang, a broji  12 klubova sa područja OFS Modriča i Šamac.

Međutim, već nakon odigranih pet kola, ova liga je postala prepoznatljiva po brojnim problemima. Tri utakmice su prekinute zbog nasilja fudbalera nad službenim licima, jedna utakmica nije odigrana, a FK “Sutjeska” iz Brvnika je već odustala od takmičenja. Sve teške prekršaje zbog kojih su glavne sudije prema propisima bile obavezne prekinuti, izazvali su klubovi iz OFS Šamac.

Nedopustivo je što službena lica, sa velikom zebnjom očekuju svako kolo, jer su trojica njihovih sudija, već na svojoj koži osjetili prekide koji su posljedice nasilja na sportskim terenima.

U 1. kolu, prekinuta je utakmica u Srpskoj Tišini, između Mladosti i Sloge iz Srednje Slatine u 65. minutu, jer je gostujući fudbaler Božo Džombić nasrnuo na sudiju Aleksandra Radulovića.

U 3. kolu, opet prekid u Srpskoj Tišini, na utakmici Mladost – C. zvijezda. Ovoga puta, domaći fudbaler Alen Bilić napao je drugog pomoćnika Ognjena Tomića u 78. minutu, pa je utakmica prekinuta.

U 5. kolu, u Branici – Obudovac 2, na utakmici Jedinstvo – Trebavac, utakmica je prekinuta u 92. minutu, kada je domaći fudbaler Ilija Živković dobio crveni karton, koji je oteo od glavnog sudije Željka Lazića i pocijepao. Pokušao je da otme i pištaljku, ali mu nije uspjelo.

Ostaje da se vidi da li će se ovakav trend  prekida jedne utakmice u svakom drugom, (neparnom) kolu  nastaviti, ili će nadležni nasilnike prijaviti nadležnom organu MUP-a RS koji je, po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim terenima Republike Srpske, dužan podnijeti prijavu nadležnom sudu. Prijavljenima za slične prekršaje osnovni sudovi su, uz novčane kazne, izricali kazne vremenske  zabrane pristupa sportskim terenima.  Novi Disciplinski pravilnik FS RS u primjeni, predviđa za pokušaje fizičkog napada na ili van sportskih terena a u vezi sa fudbalskim sportom, kazne zabrane od šest mjeseci pa naviše. Osnov za iskorijenjivanje nasilja na sportskim terenima postoji, a o volji najbolje govori podatak da Kancelarija FS RS nije upoznala konstituente, niti im dostavila DP FS RS koji je u primjeni.