Fudbaleri Borca dočekuju ekipu Tuzla Sitija, a utakmica 22. kola m:tel Premijer lige BiH na programu je u subotu sa početkom u 18.30 časova.

U ekipu se vraćaju Nedjeljko Piščević i Nikola Niković dok je van stroja Fedor Predragović zbog akumuliranih žutih kartona. Ekipa je dobro radila i daće sve od sebe da ostvari pobjedu, poručuje kapiten Aleksandar Subić.

-Mi smo se dobro spremili, dobro smo radili u toku ove sedmice i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti. Ovom prilikom bih pozvao navijače da dođu da nas podrže jer nam njihova podrška mnogo znači, i sutra, ali i u drugim utakmicama ka ostvarenju našeg cilja, a to je izlazak u Evropu – rekao je Subić.

Trener Vinko Marinović svjestan je kvaliteta Tuzlaka, ali očekuje dobru rekaciju svog tima poslije prilično blijdog izdanaj u Mostaru.

-Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, a takve će da budu sve do kraja sezone. Tuzla Siti je ekipa koja ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača i zaslužuju bolju poziciju na tabeli. Ipak, mi razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda koja su nam bitna u borbi za novi izlazak u Evropu – rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.