Uprava i čelni ljudi Fudbalskog kluba Sloboda Nova banka, uz pomoć opštine Mrkonjić Grad, glavnog sponzora Nova banke i ostalih sponzora čine velike napore klub bude stabilan prvoligaš. Prioritet je seniorski tim, ali ništa manje ni mlađe selekcije kluba, gdje predstoji mnogo posla na formiranju kvalitene kadetske i juniorske ekipe.

Ono što je važno i što je potvrđeno na Skupštini. Klub je prošlu, 2023 godinu završio pozitivno. I ovu godinu i proljećni dio sezone klub ulazi bez dubioze u poslovanju. Projekcija poslovanja je ista i za ovu godinu. Stabilno poslovanje je streteško opredjelenje rukovodstva kluba, da se uz dobre rezultate seniorskog tima i mlađe selekcije kluba, finansijski posluje stabilno.

-Iza nas je teška godina, ali uspijeli smo da stabilizujemo poslovanje kluba na svim poljima. U ovu godinu ulazimo bez dugovanja i vjerujem da ćemo uspijeti nastaviti sa pozitivni poslovanjem. Naravo, pred nama je mnogo izazova, jer je liga izuzetno skupa. Međutim, vjerujemo da ćemo uz pomoć lokane zajednice, našeg strateškog i ostalih sponzora uspijeti stablo poslovati – kaže predsjednik Upravnog odbora Borislav Šarić.

Što se tiče rezultata seniorskog tima u jesenjem dijelu šampionata, u klubu su u suštini zadovoljni sa 25 osvojenih bodova. Procjenjuje se da ekipa ima kvlitet da obezbijedi plasman u gornjem dijelu tabele, između petog i sedmog mjesta.

-Uz postojeći igrački kadar u rad sa prvim timom priključili smo šest naših igrača iz mlađih selekcija: Jovana Radulovića, Dalibora Perića, Nikolu Aleksića, Marka Ubiparipa, Andreja i Pavla Soldata. I u jesenjem dijelu šampionata imali smo u ekipi na svakoj utakmici četiri- pet igrača mlađih od 21 godinu. Planirali smo u pripremnom periodu održati 32 treninga i odigrati pet kontrolnih mečava – kaže šef stručnog štaba Marko Tešić.

Što se tiče igračkog kadra za sada je klub napustio Luka Jakešević, a odlazak su najavili mladi Aleksandar Gavrić koji planira odlazak u Njemačku. Pero Vučković karijeru će nastaviti u Gorici iz Šipova.

Na Skupštni je rečeno da stručni štab sa rukovodstvom kluba planira ekipu ojačati sa kvalitetnim igračima. O imenima nije bilo riječi, ali je od ranije poznato da Mrkonjićanima nedostaje kvalitetan napadač, vezni i jedan odbrambeni fudbaler.

Predsjednik kluba Borislav Šarić, upoznao je delegate Skupštine sa planovima za realizaciju infrastukturnih projekata na stadionu “Luke 1”. Gdje je planirana izgradnja nove upravne zgrade i svlačionica, te rekonstrukcija i natrkivanje tribina.

-Ovo su projekti koje smo planirali i od njihove realizacije ne odustajemo. Mada nije lako obezbijediti sredstva. Za upravnu zgradu i svlačionice urađen je kompletan projekat. Uz pomć lokalane zajednice, Fudbalskog saveza Repeublike Srpske i BiH i sponzora radimo na obezbijeđenju sredstava. Nadamo se da bi u toku godine moglo doći do realizacije projekta ili projekta za rekonstrukciju i natrkivanje tribina. Riječ je o zahtjevnim građevinskim i finansijskim projektima koje klub ne može realizovati, bez pomoći šire zajednice – rekao je Šarić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić