Prvi tim fubalskog kluba Borac krajem juna počeo je sa pripremnim trenizima , a početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, ako dozvole epidemiološki uslovi, zakazan je za 8.avgust. U dubički prvoligaš stigla su i pojačanja, a tu je čak pet novih igrača!

Jedan od njih jeste Predrag Lotinja koji je igrao za Ravan. Tu je i Mile Kovačević, fudbaler sa protora Gradiške, kao i dva prijedorčanina, Marko Mršić i Nikola Krneta.

Ipak, najviše pažnje privukao je Brazilac!

Radi se o Santosu Rodrigezu, devetnaestogodišnjem špic igraču  iz Brazila koji je u Kozarsku Dubicu stigao iz banjalučkog Borca, a prije toga nastupao  je i za Dinamo.

Trener ekipe  Zoran Bujić kaže da Borcu još nedostaje adekvatan golman, ali da se nada da će i taj problem uskoro biti riješen.

– Imamo dovoljno vremena da se spremimo za početak takmičenja, pripremni period nam traje šest sedmica. Momci rade fantastično, i zaokružili smo listu igračkog kadra i pojačanja, ušli smo u veći rang i normalno je da se pojačavamo – izjavio je Bujić.

On je rekao da su na pojačanju u klubu ciljano radili ,i dobili sve igrače koje su i željeli.

– Momci su puni elana i ambicije, i mislim da možemo mnogo više uraditi nego što je cilj koji je za narednu sezonu postavila  uprava kluba, jer igramo atraktivan fudbal, dajemo dosta golova. Očekujem da ćemo nastaviti istim putem i za sve biti “tvrd orah” a u našim igrama uživaće naši navijači – naveo je Bujić.

Iako je opstanak u Prvoj ligi cilj dubičkog Borca za narednu sezonu, iz ovog kluba poručuju da će fudbaleri zasigurno puno više napraviti i nizati pobjede kao što je i bio slučaj u posljednje tri godine.