Polsije promjene rukovodstva u drugoligašu Slobodi iz Novog Grada, i dolaskom na čelo kluba Mladena Bosančića, čini se da je i januarsko sunce na “Mlkavama” zasijalo nikada jače!
– Počelo je postavljanje centralnog grijanja za stadion.  Biće završeno sutra (četvrtak),  tako da ćemo imati do početka priprema tj. prozivke 27. januara tople svlačionice i klupske prostorije. U  Zagrebu sam potpisao Ugovor sa “Alpas sportom” koji će opremiti sve selekcije Slobode,  kako opremom za trening tako i za putovanja, čime će po prvi put u istoriji ovog kluba sve selekcije biti obučene u istu opremu. Moram da naglasim da će naš klub u 2020. godini biti promoter i zastupnik u  slavljeničkoj godini, opreme za cjelokupnu BiH, što će jako puno značiti za budućnost kluba –naglašava Bosančić, pa nastavlja dalje o aktivnostima kluba:

– Puštanjem grijanja kreće se u unutrašnju rekonstrukciju stadiona gdje ćemo opremiti pet kancelarija novim namještajem koji će poboljšati rad Uprave kluba. Opremamo i tri sobe za igrače sa 9 ležaja sa kojima ćemo smanjiti troškove igrača koji putuju. Svlačionice će do početka prvenstva dobiti novi izgled u koji će biti ubačen novi namještaj modernog izgleda u prepoznatljivoj “crveno – bijeloj” boji. Sve ovo će biti završeno do početka prvenstva 8. marta. Doveli smo sedam novih igrača, u planu su jos dva pojačanja i sa tim bi završili ovaj šestomjesečni ciklus.
– U narednih sedam dana deblokiraćemo račun kluba. Više nije do nas, već do administracije slanja riješenja izmedu institucija. U rekordnih 20 dana smo uspjeli uraditi u klubu, što naši predhodnici nisu unazad 10 godina. Ponosan sam na svoje saradnike koji su vjerovali u sve ovo. Sloboda će biti primjer svima, kako jedan klub koji je bio klinički mrtav uspjeva da se izdigne iz svega i postane stabilan u svim segmentima –raportirao je sa prepoređenih “Mlakvi”, predsjednik Upravnog odbora Mladen Bosančić.