Nakon saopštenja FK Omarska, u kojem su se dotakli trenera Joce Stokića, nije se dugo čekalo na odgovor iz FK Alfa Modriča, koji prenosimo u cjelosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

Povodom nemilih i ružnih scena iz Omarske naš kolektiv je dužan da izda saopštenje. Naša ekipa je u 16. kolu MTEL Prve lige Republike Srpske gostovala ekipi fudbalskog kluba Omarska iz Omarske. Utakmica je završena nerješenim rezultatom 2:2. U toku same utakmice desilo se niz nesportskih i nefudbalskih svari i poteza domaće ekipe,a pogotovo publike. Fudbalski klub Omarska se hvali prosječnom posjetom na njihovim utakmicama gdje su najgledaniji klub u ligi, što i jeste za svaku pohvalu, ali samo da podsjetimo tu istu publiku da se prije meča obavezno čita tekst gdje se ukazuje na rasnu diskriminacinju u fudbalu, a koju publika iz Omarske nije poštovala već su u više navrata govorili našem igraču(Danijel Disubi) ,,GLUPI CRNAC,CRNAC NEMA POJMA”. Jasno su odobravali i aplaudirali na nesportske poteze njihovih igrača tačnije Vedrana Panića, koji je nakon toga što je naš golman Josip Dizdar izbacio loptu u aut da se tom istom Vedranu Paniću ukaže pomoć, nakon vraćanja lopte u naš posjed izbacio daleko u aut. Nakon toga je jasno došlo do negodovanja sa naše strane. Dotični fudbaler se nakon toga okrenuo ka našoj klupi i počeo da psuje i vrijeđa cijeli naš kolektiv i da nam upućuje pogrdne riječi (video u prilogu).

Nakon našeg izjednačujućeg gola je pljunuo tog istog momka Josipa Dizdara koji je zbog njega izbacio loptu u aut da se njemu ukaže medicinska pomoć. To mu nije prvi put, isto je uradio kada je pljunuo igrača iz fudbalskog kluba Rudar iz Prijedora. To nije sve, kada su postigli pogodak za 2:1 okrenuo se prema klupi naše ekipe i pokazivao međunožje. Nakon svih tih nemilih dešavanja naš ŠSŠ Joco Stokić dao je izjavu da su se dešavale nefudbalske stvari na utakmici zbog koje se ekipa fudbalskog kluba Omarska vidno uvrijedila. Ako je to vama sve fudbalski i podržavate ove nesportske radnje publike i vaših igrača,onda zaslužujete svaku pohvalu. Nismo neko ko se bavi ovim stvarima, ali smo prosto bili prinuđeni da izdamo saopštenje kako bi sačuvali ugled našeg kolektiva koji se bori sa svakodnevnim problemima u kojima se mnogi klubovi nalaze. Nakon svega bismo da završimo sa konstatacijom da ako gospoda iz Omarske imaju dokaze i indicije o nečasnim i nezakonitim radnjama bilo kog kluba,pozivamo ih da iste i prijave nadležnim institucijama.

UO FK ,Alfa Modriča.