Na Gradskom stadionu u Banjaluci promovisan je novi dres FK Borac, koji je u cstvari replika onoga iz 1988. godine, kada su banjalučani ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba, osvojili Kup Maršala Tita, pobjedom nad velikom i moćnom Crvenom Zvezdom u Beogradu.
Dizajn i štampanje “rimejk” dresa pripala je “Juventa sportu”, a prvi čovjek ove kompanije Srđan Jaćimović poručio je da je želja svih da “crveno-plavi” budu uspješni kao i prije tri decenije.
-Zahvalio bi se kapitenu te generacije Damiru Špici koji nam je ustupio orginal dres sa finala, kako bi napravili repliku, za koju možemo reći da je vjerna orginalu 99 odsto. Jedina promjena je taj pehar koji je Borac tada podigao. Svi prizivamo ta slavna vremena kada je fudbal u Banjaluci, ali i cijeloj Krajini bio “više od igre”. Neka tako bude i sada –poručio je Srđan Jaćimović.
“Stari” dres za nove pobjede, toga je svjestan i kapiten Saša Kajkut koji će povesti ekipu kroz prvoligaške vode do novog povratka u Premijer ligu BiH.
-Velika čast, ali i obaveza što ćemo zaigrati u dresovima generacije koja je pronijela slavu banjalučkog fudbala. Mogu samo obećati da ćemo ga natopiti znojem, jer samo tako možemo prizivati stara vremena –napomenuo je Kajkut.

“RTRS”

FOTO: borac-sport.com