Krupa je ostvarila ono što je priželjkivala. Ostvaren je istorijski rezultat, plasman u Ligu za Prvaka. remi sa Čelikom bio je dovoljan da se dođe do gornjeg doma Premijer lige BiH.

Trener Slobodan Starčević sijao je od sreće:

Ponosan sam! Na cijeli klub, igrače, Stručni štab, Upravu, navijače. Ovo je pravo sportsko čudo! Deset, odnosno, 11 kola prije kraja sezone, uspjeli smo obezbjediti opstanak. Teška, disciplinovana utakmica, mogli smo i do pobjede, ali i ovaj bod velik je kao cijeli kanjon. Sada ćemo tek pokazati svima kako možemo igrati, jer Krupa od sada može samo bolje. Bićemo na velikoj pozornici, ako se ukaže prilika da dođemo i do Evrope nećemo bježati od nje, ali prednost dajemo Zrinjskom, Želji i Sarajevu, a mi šta iza njegovih leđa napravimo. Igraćemo fubal iz meraka, ima li šta ljepše!  Čeliku želim sreću da opstane, jer bila bi nepravda da ovako veliki klub ne igra bh elitu –poručio je Slobodan Starčević, kormilar Krupe.

Sa druge strane Nedim Jusufbegović, trener Čelika sportski je priznao da je protivnik bio bolji, ali da je njegov tim nastavio seriju neporaenoti ovog proljeća, tri meča tri remija.

Igrali smo protiv jako kvalitetnog protivnika, koji ima i glavu i rep. Na prvi dojam moram biti zadovoljan bodom. Krupa je bila bolja, stvorila više prilika, ali smo na mišiće izvukli bod, koji bi nam mogao mnogo značiti u nastavku borbe za opstanak. Krupi želim sve najbolje u nastavku šampionata. Pokazal isu mnogim velikim ekipama kako se sa malo može napraviti puno – istakao je Jusufbegović.