Fudbaleri Ljubića na zimsku pauzu odlaze sa 19 bodova, nalaze se u sredini prvoligaškog karavana, na 10. poziciji, a kako kaže trener Milan Stanivuković, uvijek može bolje, ali objektivno, svi u klubu, pa i on sam moraju biti zadovoljni ostvarenim.

– Sezona izuzetno zahtjevna u smislu teškog rasporeda. Već drugu godinu za redom imamo izuzetno nezgodn raspored u jesenjem dijelu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo sve smo bili bolji, uigraniji i opasniji po protivnike. Moramo biti zadovoljni sa 19 bodova. To je za sada dovoljno da budemo u mirnoj luci i da što vise mladih dobije priliku na proljeće – naglašava Stanivuković u razgovoru za naš portal.

Ipak ostaje žal za nekim utakmicama….

– Pošto sam ja uporan smatram da smo mogli imati koji bod više, jer uvijek može bolje. Na nekim mečevima i sreća nam je okrenula leđa, ali držim se one da nju treba i zaslužiti. Poštenim radom i odnosom prema obavezama siguran sam da će nas i ona pogledati, možda i kada nam bude najpotrebnija – ističe popularni “Ćoma”.

A, kada je u pitanju igrački kadar, imao je problema sa rosterom, ali je uvijek izvlačio keca iz rukava.

– Mali roster uvijek pravi prbleme, pa tako i nama. Na sve to i povede nas nisu zaobišle, Bobića pri kraju sezone, a Vidovića na startu šampionata. U hodu smo rehibilitovali Bosnića, koji je odličan igrač, ali nije dugo imao takmičarskih utakmica. Na sve to imamo i nekoliko igrača koji rade (braća Žižak, Subić), a važni su šrafovi u ekipi. Spas smo tražili u omladinskim kategorijama, i to je bio naš najveći dobitak ove jeseni. Golman Mitrović i Mišić su 2005. godište. Potom Jugović, Milanović, sve su to jop golobradi momci, Mišić je sa 17 godina iznio sezonu, i već sada mu predviđam odličnu karijeru, a neće biti iznenađenje da ove mlade naraštaje vidimo i u nekom većem klubu vrlo brzo. Kada se sve sabere Ljubić ne treba da brine za budućnost jer je napravljena baza od domacih igrača, a to je dobitak koji će se tek vidjeti – nastavio je analizirati sezonu Stanivuković.

Vjeruje da od svoje ekipe može očekivati još bolje partije na proljeće.

– Moraćemo osvježiti igrački kadar, dovesti malo još iskustva i prioniti na rad. Dobre zimske pripreme su temelj svega. Siguran sam da u prvih sedam kola nastavka možemo riješiti svoj status oko opstanka, a onda će ponovo mladost dobiti priliku da se kali i uigrava – rekao je Milan Stanivuković, šef Stručnog štaba prvoligaša iz Prnjavora.