Fudbalski klub Zvijezda 09 i zvanično se vratio u Premijer ligu BiH.

Zbog činjenica da su čekali odluku o rangu takmičenja za narednu sezonu u klubu ističu da su u zaostatku sa stvaranjem tima. U ovom prelaznom roku klub je napustilo 15 igrača.

Predsjednik kluba Boris Stanišić se nada najboljem u novoj sezoni.

– Uspjeli smo da se domognemo Premijer lige BiH, gdje nam je i mjesto. Zna se pod kojim okolnostima smo izbačeni. Žao mi je što je Krupa nije dobila licencu jer je organizovan klub. U zaostatku smo oko dovođenja igrača, jer nismo znali koji smo rang takmičenja. Nismo htjeli da potpisujemo dok sve ne bude zvanično i već radimo na dovođenju pojačanja, te pravljenju ozbiljne ekipe. Ambicije su da izborimo opstanak što je realno od jednog kluba koji ulazi u elitni rang. Ako se ukaže prilika za nešto više iskoristićemo je – poručio je Stanišić.

Novi trener Mihajlo Jurasović će imati jasan zadatak.

– Naš cilj je opstanak. Nismo u stanju da prijetimo rivalima a želimo da igramo dobar i lijep fudbal i promovišemo naše mlade igrače. Imamo okosnicu iz prošle godine, te naše mlade igrače. Odlazimo na Zlatibor gdje ćemo imati šest jakih provjera jer sam želio da vidim na djelu svoje igrače a u pregovorima smo sa iskusnijim igračima kako bi popunili igrački kadar. Sigurno je da on ima potencijala ali je za premijer ligu ipak potreban dodatni kvalitet. Zvijezda ima sjajne uslove i odličnu organizaciju i ovdje je milina raditi – istakao je Jurasović koji je otkrio da će u generalnoj probi rival biti Tuzla siti.

Mladi Aleksa Raca biće jedan od igrača koji imaju šansu da se nametnu.

– Nadam se da ćemo opravdati očekivanja u Premijer ligi. Zvijezda je odlično organizovan klub i zaslužuje mjesto u eliti, meni će puno znači da igram elitni rang ali fudbal je kolektivni sport i svi moramo da damo maksimum kako bi ostvarili željeni rezultat- poručio je Raca