Utakmicu Sloboda-Zvjezda 09 na stadionu „Luke“, sa najbližim saradnicima pratio je predsjednik kluba iz Etno Sela Boris Stanišić.

Ljubazno poslije meča odazvao se na našoj molbu da prokementariše meč sa Slobodom, ali i ambcijama Zvjezde 09 do kraja šampionata.

Prvi čovjek Semberaca oduševljen je pobjedom svoje ekipa, a naročito atmosferom u kojoj je odigrana utakmica od velikog značaja za goste, ali i domaći sastav.

-Veliko hvala mrkonjikoj publici. Stvarno nisam odavno naišao na korektiniju domaću publiku. Ni jedne pogrdne riječi i uvrede na račun naših igrača ili ekipe nije bilo, što bi moglo da poremeti ritam naše igre. Čestitam svojoj ekipi na velikoj i važnoj pobjedi. Ova pobjeda nam mnogo znači. Bili smo bolji i zasluženo pobjedili, jednu mladu koja nije bila opterećena imperativom pobjede i koja se pokušala nadigravati sa znatno boljom ekipom. Presudilo je naše veće zalaganje i želja za pobjedom. Naš je cilj plasman u Premijer ligu BiH. I mi polako, korak po korak idemo ka našem cilju. Do kraja šampionata ima još dosta da se igra, ali mi smo optimisti – rekeo je Stanišić, koji je „zapregao“ čak iz Bjeljine da bude sa svojom ekipom u važnom meču u Mrkonjić Gradu.

Po završetku meča, objektivna mrkonjićka publika aplauzom je nagraadila gostujuću ekipu i pored činjenice da je Zvijezda 09 nanijela Slobodi najteži poraz na „Lukama“ u poslednjih dvadesetak godina.

Ali to je fudbal!

Svaka se škola skupo plaća! I iz poraza se moraju izvući prave pouke. Da se slično ponovi u narednom periodu….

 Slobodan Dakić